Mclaren, Daniel Ricciardo ile Sezon Sonunda Yolların Ayrılacağını Açıkladı

24.08.2022 - 18:39 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 18:48

Formula 1 haberleri | F1 takımlarından McLaren, Avustralyalı Pilotu Daniel Ricciardo'nun sözleşmesinin sezon sonunda karşılıklı feshedileceğini açıkladı.

Mclaren, Daniel Ricciardo ile Sezon Sonunda Yolların Ayrılacağını Açıkladı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Formula 1 takımlarından McLaren ile Avustralyalı Pilot Daniel Ricciardo'nun birlikteliği sona eriyor. 2021 yılında 3 yıllık sözleşme imzalayarak McLaren'e katılan tecrübeli pilot ile yolların ayrılacağı açıklandı.

Yıllar sonra McLaren'a galibiyet getirdi

Daniel Ricciardo, 2021'de Monza Grand Prix'te aldığı galibiyetle McLaren'a 2012 senesinden sonra ilk kez bir yarış kazandırmıştı. McLaren'da geçirdiği 2 sezonda inişli çıkışlı bir performans gösteren Ricciardo, beklentileri karşılayamadı. F1 takımı, 2023/2024 sezonunda Lando Norris'in takım arkadaşı olacak ismin vakti gelince açıklanacağını söyledi.

Ricciardo: "McLaren ailesinin parçası olmak ayrıcalıktı"

Takım tarafından yayınlanan açıklamaya göre Ricciardo şunları söyledi: "Son iki sezondur McLaren Racing ailesinin parçası olmak bir ayrıcalıktı. Ancak Zak&Andreas ile birkaç ay süren görüşmelerin ardından takımla olan sözleşmemi erkenden feshetmeye ve bunun sonucunda karşılıklı olarak yolları ayırmaya karar verdik."

"Her şeyimi vermeye devam edeceğim"

Ricciardo açıklamasında sezonun kalan yarışlarında McLaren Racing Team için her şeyini vermeye devam edeceğini ve kendisiyle ilgili planlarını ise sonra açıklayacağını söyledi.

Seidl: "Monza'yı asla unutmayacağız"

McLaren F1 takım patronu Andreas Seidl, Ricciardo'ya son iki senedeki özverisi için teşekkür ederken, Avustralyalı'nın 2021/2022 sezonundaki Monza galibiyetinin asla unutulmayacağını söyledi. Sezonun geri kalanında Lando Norris ve Daniel Ricciardo çekişmesini dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler