M.Başakşehir çıldırdı mı?

23.01.2019 - 02:51 | Son Güncellenme: 23.01.2019 - 01:30

Çok değerli basınımızın bu sezonun devrearasında defalarca Galatasaray’a transfer ettiği Demba Ba, Medipol Başakşehirli oluverdi… Bu da, yorumcular için yeni bir tartışma daha doğrusu boş konuşma fırsatı yaratacaktır. Hemen hiçbir hareketin olmadığı ama ‘şu gelecek, bu gidecek’, ‘duyum aldık, hayal sattık’ varsayımlarıyla altın değerindeki dakikaların ve saatlerin ziyan edildiği programlarda, hiç değilse gerçek bir durum konuşulacağı için sevinebiliriz.

Şu anda ligin gidişatına, takımların güç durumlarına baktığınızda lider takımın böyle bir transfere gereksinmesi görünmüyor. Medipol Başakşehir’in bütün öteki mevkilerdeki gibi forvet ve golcü konusunda da bir sıkıntısı yok.

Şöyle de söylenebilir: Sezon başında 2 golcü alacağını söyleyip bunu yapamadığı gibi elindekini de gönderen Galatasaray’ın bu yoldaki gereksinmesi çok daha açık biçimde ortada iken, transferi M.Başakşehir’in yapması şaşırtıcı.

Ayrıca şu anda M.Başakşehir’in dezavantajlı yanı, ligin en yaşlı takımına sahip oluşu. Öyleyken 33 yaşındaki bir oyuncunun alınması, daha da şaşırtıcı oluyor.

Ancak başka konularda son derece akılcı ve başarılı işler yaptığı gözlenen hatta bu yüzden eleştirilen yönetimin,bu konuda birdenbire aklını oynattığını filan düşünecek değiliz. Belli ki bu sezon çok yakın göründükleri şampiyonluğu elden kaçırmamak için herşeyi yapacak M.Başakşehir.
Yönetimin hesabı açık: Bu kadarken yakınken mutlaka şampiyonluk olmalıyız. Bunu başardığımız takdirde gelecek olan para 40 milyon Euro düzeyinde. Dolayısıyla bunun için yapılacak 3-5 milyon Euroluk bir yatırımın fazla önemi yok.

Aslına bakarsanız, Robinho da takımın ihtiyacından çok bu tür bir nedenle alınmış olabilir.

Ayrıca Demba Ba’yı Galatasaray’a kaptırmamış olmak da bir avantaj sayılır. M.Başakşehir’in şampiyonluktaki en güçlü rakibinin onlar olacağı görünüyor. Golcüsüz de yarışı iyi-kötü sürdüren Sarı-Kırmızılı takımın Demba Ba ile güçleneceği açıktı. Her ne kadar bu konuda ‘gelmesin’ tepkileri de varsa Demba Ba gibi ligimizi tanıyan ve her durumda gol atabilen gerçek bir golcünün yaşı ne olursa olsun katkıda bulunabileceği ortadaydı. Yaşı ve ödenecek paranın büyüklüğü sıkıntı oluyordu.

Bunları ister altalta ister yanyana yazın, M.Başakşehir’in hedefe ulaşabilmek için iyi bir iş yaptığı anlaşılıyor.

Ancak futbolda kimi zaman çok doğru görünen işler hiç beklenmedik sonuçlara yol açabilir. Demba Ba’ya takımda yer açma çabası başta olmak üzere başka birtakım beklenmedik gelişmelerden doğabilecek sıkıntılar olabilir.

Gerçi M.Başakşehir’in böyle bir sorunu yok ama hedefe kenetlenmiş dar bir kadro ile istediklerinizi elde etmek kimi zaman daha kolay olabilir. Buna karşılık, güçleneceğiz diye yaptığınız hamleler ise kendi kalenize attığınız gollere dönüşebilir. Bundan sonraki dönemde M.Başakşehir biraz da bu noktada sınav verecektir.

Senin için hazırladığımız haberler