Mbappe+Haaland= 852 milyon Euro!

22.02.2021 - 18:41 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 18:55

Son dakika haberleri… Avrupa futbolunun yükselen iki değeri Kylian Mbappe ve Erling Haaland’ı birlikte kadrosuna katmak isteyen Real Madrid’in önüne dudak uçuklatan bir fatura çıktı. İşte detaylar…

Mbappe+Haaland= 852 milyon Euro!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Son dönemde dünya futbolunun en çok adından söz ettiren iki genç yıldızı Kylian Mbappe ile Erling Haaland. Büyük kulüpler bu süper yetenekleri transfer etmek için kolları sıvamış durumda. İspanyol devi Real Madrid ise bu ikiliyi paket olarak kadrosuna katma hayalinde.

Sadece bonservisleri 300 milyon Euro

Konuyla ilgili bir haber yapan İspanyol AS gazetesi, bu operasyonun maliyetini hesapladı ve ortaya dudak uçuklatan bir rakam çıktı. Buna göre Borussia Dortmund forması giyen Haaland ve Paris Saint Germain’le sözleşmesi süren Mbappe’nin tranferleri için en az 300 milyon Euro bonservis ücreti ödenmesi gerekiyor.

Maaş toplamları 550 milyon Euro'yu geçiyor

Real, iki genç futbolcu ile 6’şar yıllık sözleşme imzalayıp geleceğini sağlama almak istiyor. Bu uzun vadeli süreçte Mbappe'ye ödenecek ücret 432 milyon Euro, Haaland'a verilecek maaş ise 120 milyon Euro’yu buluyor. Böylece iki genç starın toplam maliyeti 852 milyon Euro’ya yükseliyor.

Cristiano Ronaldo'nun boşluğu dolmadı

İspanyollar, bu şartlarda son 2 yıldır bütçe küçülten Real Madrid'in transferde işinin çok zor olduğunun altını çizdi. Juventus’a giden Cristiano Ronaldo’nun boşluğunu bir türlü dolduramayan ve son yıllarda sansasyonel transferlerden uzak kalan Los Galacticos’un bu büyük rüyasını nasıl gerçekleştireceği merak konusu oldu.

İkisi de takımlarını sırtlıyor

Bu sezon Kylian Mbappe Paris Saint-Germain formasıyla çıktığı 34 maçta 23 gol, 10 asistlik performans sağladı. Henüz 20 yaşında olan Erling Haaland da Borussia Dortmund'da 25 karşılaşmada 27 gol atıp, 6 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler