Fransa - Danimarka: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

26.11.2022 - 20:32 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 21:46

Dünya Kupası'nda Fransa, Danimarka'yı 2-1 yendi. Galatasaraylı Nelsson'un 90 dakika oynadığı maçta Mbappe, Henry'i geçti. İşte maç sonucu, goller, özet.

Fransa - Danimarka: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası D Grubu'nda Fransa ile Danimarka karşı karşıya geldi. Mbappe ve Griezmann gibi yıldızlarıyla turnuvanın favorilerinden biri olan Fransızlar, Galatasaray'ın başarılı stoperi Victor Nelsson ile Trabzonspor'un eski golcüsü Andreas Cornelius'un formasını giydiği Danimarka ile kıyasıya mücadele etti. Fransa, zorlu maçı 2-1 kazandı.

Fenerbahçeli çıktı Galatasaraylı girdi! Cimbom siftah yaptı

Fenerbahçe'nin eski stoperi Simon Kjaer'in maç öncesi kendisini iyi hissetmediğini belirtmesi üzerine ilk 11'de değişikliğe giden Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Victor Nelsson'a şans verdi. Böylece Dünya Kupası'na 5 futbolcu gönderen Sarı-Kırmızılılar, siftah yapmış oldu.

Eski Trabzonlu tek devre oynadı

Sezon başında Trabzonspor'dan Kopenhag'a transfer olan Andreas Cornelius, Fransa'ya karşı ilk 11'de yer aldı. İlk devrede mücadele eden Cornelius, etkili bir görüntü veremedi. 29 yaşındaki santrfor, ikinci yarıda yerini Braithwaite'e bıraktı.

İlgini Çekebilir
Kjaer sakatlandı, Nelsson formayı kaptı
Habere Git

Son 16'yı garantileyen ilk takım

Danimarka'yı yenmeyi başaran Fransa, Dünya Kupası'nda son 16 turunu garantilemeyi baraşan ilk takım oldu. Geride kalan 2 maçı da kazanan Maviler, topladığı 6 puan ile zirvedeki yerini korudu. Tunus ile berabere kalan ardından Fransa'ya kaybeden Danimarka ise 1 puan ile D Grubu'nun 3. sırasında yer aldı.

Mbappe tarih yazdı!

Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe, Danimarka'ya karşı attığı 2 gol ile milli takım tarihine geçti. Mbappe, FIFA Dünya Kupası'nda attığı 7 gol ile Fransa tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusu oldu ve 6 golü bulunan Thierry Henry'yi geçti. Dünya Kupası'nda bir kupada atılan en çok gol sayısı ise Fransız futbolcu Just Fontaine'e ait.

Fontaine, 1958 İsveç’te attığı 13 golle gol krallığına ulaşmış, ve bu sayı, bir Dünya Kupası’nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı olmuştu.

  • 13: Just Fontaine
  • 7: Kylian Mbappe
  • 6: Thierry Henry
  • 5: Zinedine Zidane
  • 5: Michel Platini

Mbappe perdeyi açtı

Zorlu maçın ilk devresi golsüz geçilirken ikinci yarı büyük heyecana sahne oldu. 61. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Mbappe, Theo Hernandez ile verkaç yaptıktan sonra sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kalecinin solundan ağlara gönderdi.

İlgini Çekebilir
Arabistan'ın tangosunu Polonya bitirdi
Habere Git

Christensen eşitliği getirdi

68'de sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Eriksen ortaladı. Ön direkte Andersen'in kafayla dokunduğu topa sol çaprazda Christensen kafayı vurdu ve fileleri sarstı.

Mbappe yeniden sahnede! 3 puan Fransa'nın...

Fransa'nın yıldızı tekrar sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. Maçın 86. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Griezmann sol ayağıyla ortayı yaptı. Arka direkte bulunan Mbappe'nin sağ ayağıyla yaptığı tek dokunuşta top, yakın köşeden ağlarla buluştu.

D GRUBU PUAN DURUMU
SIRA TAKIM O G B M A Y Av P
1 Fransa 2 2 0 0 6 2 +4 6
2 Avustralya 2 1 0 1 2 4 -2 3
3 Danimarka 2 0 1 1 1 2 -1 1
4 Tunus 2 0 1 1 0 1 -1 1
Senin için hazırladığımız haberler