Mbappe seçim için oy istedi! "Ülkeyi bunlara bırakmayalım"

07.07.2024 - 09:13 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 09:17

Fransa kaptanı Kylian Mbappe, aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin Fransa'da yapılan parlamento seçimlerinin ilk turunda elde ettiği yüzde 34'lük zaferin felaket olduğunu söyledi.

Mbappe seçim için oy istedi! "Ülkeyi bunlara bırakmayalım"

AJANSSPOR HABER

Fransa kaptanı Kylian Mbappe, aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin geçtiğimiz hafta sonu Fransa'da yapılan parlamento seçimlerinin ilk turunda elde ettiği yüzde 34'lük zaferin felaket olduğunu söyledi ve Fransız seçmenleri aşırı sağa karşı çıkmaya çağırdı.

"Ülkemizi bunlara bırakmayalım"

Daha önce Fransa'nın genç seçmenlerini aşırıcılığı reddetmeye çağıran Mbappe, bugün parlamento seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gidilmesinden önce yeniden mesaj verdi. Portekiz maçının basın toplantısında konuşan Mbappe, "Bence her zamankinden daha fazla gidip oy kullanmalıyız, bu gerçekten acil, ülkemizi bu insanların eline bırakamayız, bu gerçekten acil" dedi.

"Doğru tarafa oy verin"

"İlk turun sonuçlarını gördük, bu bir felaket. Bunun değişeceğini ve herkesin oy vermek için harekete geçeceğini ve doğru tarafa oy vereceğini umuyoruz."

İki hafta önce Fransa'nın Euro 2024'teki açılış maçı öncesinde kendisini ülkesindeki siyasi çalkantıların merkezinde bulan Mbappe, bu seçimleri ülke tarihinde 'çok önemli bir an' olarak nitelendirmişti.

Son yapılan kamuoyu yoklamasına göre RN ilk turu kazanmak için tarihi bir başarı elde etmesine rağmen bugünkü ikinci turda mutlak çoğunluğu elde edemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler