Kylian Mbappe, PGS’den Marcus Rashford'u İstemiş

01.10.2022 - 16:06 | Son Güncellenme: 01.10.2022 - 18:08

PSG'nin yıldızı Kylian Mbappe’nin, yönetimden Marcus Rashford’un transfer edilmesini istediği ortaya çıktı. Ancak Mancester United ikna edilemedi. ..

Kylian Mbappe, PGS’den Marcus Rashford'u İstemiş

AJANSSPOR HABER

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint Germain’in (PSG) yıldızı Kylian Mbappe, geçen yaz transfer döneminin sonunda kulüpten, Manchester United’ın forvet oyuncusu Marcus Rashford’un transferini talep ettiği ortaya çıktı. RMC Sport’un haberine göre, Neymar ve Lionel Messi ile yıldızı barışmayan Fransız yıldızın bu talebi PSG ile Manchester United anlaşamadığı için gerçekleşmedi.

İlgini Çekebilir
Paris Saint Germain, transfere doymuyor
Habere Git

İstediği 4 oyuncu kadroya katılamadı

Kylian Mbappe’nin Paris yönetimine verdiği listede, Rashford hariç üç oyuncu daha olduğu belirtildi. Haberde listedeki oyuncuların; o dönem Bayern Münih forması giyen Robert Lewandowski, Barcelonalı Ousmane Dembele ve West Ham’a transfer olan Gianluca Scamacca olduğu belirtildi.

Dev sözleşmeyle takımda tutuldu

Geçen sezon sözleşmesinin sonuna yaklaşılırken, Kylian Mbappe’nin Real Madrid ile anlaştığı sıkça konuşuluyordu. Bir ayrılık beklenirken, Paris Saint Germain yönetimi Fransız milli takımının yıldızına dev bir sözleşme vererek oyuncuyu takımda tuttu. 

İlgini Çekebilir
PSG'den Lionel Messi'ye yeni sözleşme! Barcelona...
Habere Git

5.4 milyar TL’lik imza parası aldı

Geçen sezon sözleşmesinin sonuna yaklaşılırken, Kylian Mbappe’nin Real Madrid ile anlaştığı sıkça konuşuluyordu. Bir ayrılık beklenirken, Paris Saint Germain yönetimi Fransız Milli Takımı'nın yıldızına devasa bir sözleşme vererek oyuncuyu takımda tuttu.

 

Bu sözleşme doğrultusunda oyuncuya yıllık 100 milyon Euro (güncel kurla 1.85 milyar TL) ve 300 milyon Euro (5.4 milyar TL) verilmişti. Bunlara ek olarak oyuncuya transferler, sportif direktör ve teknik direktör seçimlerinde söz hakkı verilmişti.

Eylül ayının oyuncusu

Geçtiğimiz sezon performansıyla büyük hayal kırıklığı yaratan İngiliz Milli oyuncu, bu sezon Eric Ten Hag yönetimi ile küllerinden doğdu. Marcus Rashford, İngiltere Premier Lig’de Eylül ayında çıktığı iki maçta 2 gol 2 asist yaparak ayın oyuncusu seçildi.

PSG’de işler yolunda

Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna Christophe Galtier’i getiren başkent ekibi Ligue 1 ve Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir giriş yaptı. Ligue 1’de ilk 8 hafta sonunda 7 galibiyet alan ekip maç eksiğiyle 2. sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde ise H grubunda yer alan Paris iki maç sonunda 6 puanla lider konumda. Kylian Mbappe bu kulvarlarda 9 maça çıkarken 10 kez topu ağlarla buluşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler