Maya tutmadı

14.11.2017 - 18:26 | Son Güncellenme: 14.11.2017 - 18:26

Yeni bir milli hezimet yaşadık. Alışkanlık oldu. Teknik patron değişikliği yapıldı, eskiler ayıklandı, gençlik aşısı yapıldı tutmadı .Ne eskiler ne de arkadan gelenler ilaç olamıyor.
Nedeni açık.. Türkiye’de özellikle futbolda ve diğer branşlarda altyapıya gereken değer verilmediği için çözüm devşirme ve yabancı oyuncularda hatta teknik adamlarda aranmakta. Bu nedenle sporumuz yabancılar için para cenneti. Temel hata devletin spor politikasında uyguladığı yanlış politika ve yapılanmada.
Öncelikle sporu yöneten kademeler bu işin içerisinden gelmeli. Devlet amatör spora destek vermeli, profesyonel takımlar illerindeki amatör takımlar şemsiye olmalı..

SPOR BİLİMİ
Spor bir bilimdir. Bilimin asıl görevi, gerçeği oluşturan parçaların arasındaki ilişkileri kavramak, onları sistematik bir biçimde tanımlamak ve tüm bunlardan yola çıkarak bir kurama varmak olmalıdır. Bunun için tüm temel bilim dallarının verilerinden yararlanmak gerekir.
Hatalı sonuçlara varılması her zaman olasıdır ve bu sonuçlar her zaman doğru değerlendirme, yeni çalışmalar, araştırmalar ve yol haritaları ile düzeltilebilir. Bu konuda yol alabilmek için erken başarı yerine temele inmek ve sabırla yol almak esastır.
Beden Eğitimi ve spor sadece sağlıklı ve mutlu olmanın doygunluğa ulaşmanın bir yolu değil aynı zamanda bir eğitim aracıdır. Eğitim ise insanların yaşamı boyu devam eden bir süreçtir. Bu nedenle Beden Eğitimi ve Spor herkes için olmalıdır. Nüfusları ne olursa olsun Avrupa ülkeleri bu temel prensip ve işi bilen kadrolar üzerine oluşturdukları spor politikaları ile başarılı oluyorlar.
Son örnek.. 3 milyon 544 bin 841 kişilik nüfuslu, okur yazar oranı yüzde 93 olan Avrupa’nın gelir seviyesi en düşük ülkesi Arnavutluk 75 milyonluk Türkiye’yi üstelik Antalaya’da 32.500 Bayrağın dalgalandığı bir ortamda yenebiliyorsa geçmişin hatalarından ders çıkarılmıyorsa bu yenilgilerin sonu gelmez….

ÇÖZÜM
**Devletin okul sporlarına bakış politikası değişmeli,destek verilmeli.. Okullarda Beden Eğitimi ve spor derslerine önemi artırılmalı dersin adı BEDEN DERSİ olmaktan kurtulmalı, genel eğitimin çok önemli bir tamamlayıcısı niteliğinde olduğu benimsenmeli..
**Okul sporlarındaki üretim Okul-Aile-Kulüp üçgenine yansımalı
**Sporu yöneten kadrolara yapılan atamalar Siyasi olmaktan çıkmalı ehil atamalar yapılmalı.
**Tesisler ortak kullanıma açılmalı, okul kulüp çalışmalarına destek verilmeli.
**Organizasyonlar kısa dönemlere değil uzun dönemlere yayılmalı
**Belediyeler her konuda Okul ve Kulüp çalışmalarına destek vermeli..
**Üretimler sonucu Elit guruplar oluşturularak eğitimlerinde kalite artırılmalı
**Eğitim veren kadrolara Çocuk psikolojisi-Yaş gruplarına göre İlgi süreci- Sinir-kas ve kemik gelişimi, -Öğretim metodları gibi temel prensipler bilgi olarak ehil kişilerce yüklenmeli..

SONUÇ
Bunlar gerçekleşmez ise sporda yapılanma-Altyapıda üretim ve başarı beklemek hayal olur. Bizi biz değil yabancılar temsil eder, biz ise Kapı Kule'de nöbet bekleriz. Gün kurtaran sözlerle avunur, uyuruz, isimlerle avunuruz, bu da çözüm olmaz Terim gider, davul zurna ile Lucescu gelir, onu da kovalarız gider daha önce kullanılanlar kahraman olarak gelir..
Önce kafalar değişmeli.. Altınordu bu yapılanmanın örneğidir. Spor Bakanlığı öncelikle TFF ve Federasyonlar açılışlar, yurt dışı geziler yerine sporun önünü açmalı. Altyapının temelini oluşturan Okul ve Kulüp Sporlarına destek vermeli.
Terim zamanı Milli Takım futbolcularına verilen 4 maçın toplamı primi 7 Milyon 295 bin Euro.. Terim ve yardımcıları hariç..
Sonuç HÜSRAN. Kayıp.. Türk sporuna yazdı..
Vah garibim amatörler…
Bu para ile KAÇ amatör takım kurtulurdu..?

Senin için hazırladığımız haberler