Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den akıl oyunları

27.03.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 23:44

Suudi Arabistan GP’sini kazanarak 2022’deki ilk galibiyetini alan Formula 1’in son dünya şampiyonu Max Verstappen, yarışın son turlarında akıl oyunları oynadığını söyledi.

Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den akıl oyunları

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Suudi Arabistan GP'sine Red Bull pilotu Max Verstappen ile Ferrari pilotu Charles Leclerc'in mücadelesi damga vurdu. Yarışın bitimine son 4 tur kala liderliği alan son şampiyon Hollandalı pilot, 2022'deki ilk zaferini elde etti.

"Sona doğru biraz daha hızlıydık"

Yarış sonrası konuşan Verstappen, "Gerçekten zor ama iyi bir yarıştı. Ön tarafta sert yarışıyoruz ve bu uzun oyuna yeni başladık. Virajlarda çok hızlılardı ve biz de düzlüklerde hızlıydık. Ancak lastikler burada çok çabuk performans kaybediyor. Sona doğru biraz daha hızlıydık ve geçmeye çalıştım. Son virajda akıl oyunları oynamak kolay değildi. Nihayetinde öne geçmeyi başardım ama daha sonra sürekli DRS'i açıktı. Son turda ise sarı bayraklarla yarıştık." dedi.

"Geçişi planlamak çok daha zordu"

Verstappen, son turlarda Leclerc'i geçmek için DRS bölgesindeki oynadığı akıl oyunu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Evet, çok yaklaştığınızda bu başlıyor çünkü yarım saniye aralığına girdiğinizde, virajdan iyi bir çıkış yapabiliyorsunuz. Bu yüzden geçişi tamamlamak oldukça zor olabiliyor Geçtiğimiz yıla kıyasla, son virajda geçişi planlamak çok daha zordu."

Senin için hazırladığımız haberler