Max Verstappen iki yıl sonra aynı pistte yarış dışı kaldı! Erken veda...

24.03.2024 - 16:55 | Son Güncellenme: 24.03.2024 - 17:14

Formula 1 takımlarından Red Bull'un dünya şampiyonu pilotu Max Verstappen, iki yıl sonra Avustralya GP'de yarış dışı kaldı ve puan alamadı. İşte detaylar.

Max Verstappen iki yıl sonra aynı pistte yarış dışı kaldı! Erken veda...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bugün Avustralya Grand Prix'sinde alışık olmadık bir isim kazandı. Ferrari takımının sezon sonunda yollarını ayıracağı Carlos Sainz, Avustralya GP'de damalı bayrağı en önde gören pilot olmayı başardı. Max Verstappen ise 2022 Avustralya GP sonrasında ilk kez yarış dışı kaldı ve puan alamadı. 

2 yıl sonra aynı yerde yarış dışı kaldı

Max Verstappen, iki yıl önce Avustralya'da düzenlenen yarışta 38. turda yarış dışı kalmıştı. 26 yaşındaki pilot, 10. virajda arabasında yaşanan mekanik problem nedeniyle arabasını kenara çekmiş ve yarışın bitimine 20 tur kala veda etmişti. 2 yıl sonra bugün, arka lastiğinde yaşadığı fren sorunun ardından lastiğinden çıkan yangından sonra yarış dışı kalmak zorunda olan Hollandalı, "Çok sinir bozucu" diye açıklama yaptı.

Tifosiler 2 yıl sonra başardı

2022 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn GP'de Ferrari, Charles Leclerc ile yarış zaferi elde etmiş ve Carlos Sainz'ın da 2. olmasıyla şampiyonanın ilk haftasında lider olmuştu. Ayrıca o yarışta Max Verstappen yarış dışı kalarak, puan kazanamamıştı.

İki yıl aradan sonra yeniden 1-2 olan Ferrari'de bu sefer damalı bayrağı en önde gören pilot Carlos Sainz oldu ve Leclerc 2. sırada yer aldı. Podyumun son basamağında ise McLaren pilotu Lando Norris yer aldı.

45 yarış sonra ilk iki sırayı kaptılar

Ferrari, tam 45 yarış sonra pilotlarıyla ilk iki sırada yer almayı başardı. En son 2022 Bahreyn GP'de bunu başaran takım, tam 45 yarış sonra 2024 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde bulunan Albert Park'ta bunu başardı.

Avustralya GP yarış sonucu

İşte Avustralya GP yarış sonucu: 

1. Carlos Sainz (Ferrari)
2. Charles Leclerc (Ferrari)
3. Lando Norris (McLaren)
4. Oscar Piastri (McLaren)
5. Sergio Perez (Red Bull)
6. Lance Stroll (Aston Martin)
7. Yuki Tsunoda (RB)
8. Fernando Alonso (Aston Martin)
9. Nico Hulkenberg (Haas)
10. Kevin Magnussen (Haas)
11. Alex Albon (Williams)
12. Daniel Ricciardo (RB)
13. Pierre Gasly (Alpine)
14. Valtteri Bottas (Kick Sauber)
15. Guanyu Zhou (Kick Sauber)
16. Esteban Ocon (Alpine)
DNF: George Russell (Mercedes)
DNF: Lewis Hamilton (Mercedes)
DNF: Max Verstappen (Red Bull)

Senin için hazırladığımız haberler