Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı suçladı! Britanyalı pilot güldü...

21.07.2024 - 19:56 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 20:10

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 13. yarışında Lewis Hamilton ile Max Verstappen ikilisi temas yaşadı. Yarış sonrası iki pilot demeç verdi. Detaylar.

Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı suçladı! Britanyalı pilot güldü...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta pilotlar Macaristan'ın Budapeşte şehrinde piste çıktı. 70 turluk yarışta damalı bayrağı en önde gören pilot McLaren'in genç pilotu Oscar Piastri oldu. Avustralyalı genç pilot, Formula 1 tarihinin 115. yarış kazananı olurken, kariyerinin ilk GP galibiyetini ikinci sezonunda elde etti. Piastri geçen sezon, sprint yarışı kazanmayı da başarmıştı.

Hamilton ve Verstappen temas etti

DRS mesafesini yakalayan ve Lewis Hamilton'ı geçmek isteyen Max Verstappen, tam geçerken blokaja uğradı ve teker tekere temas ederek Hamilton'ın darbesiyle havaya uçtu. Çabucak piste gelen Verstappen, Leclerc'e geçildi ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Verstappen, Hamilton'ı suçladı

Hamilton ile temas yaşayan Hollandalı pilot, yarış sonrası olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Verstappen, "Beni sağa doğru sıkıştırdı. Çarpışmayı önlemek için sağa gitmek zorunda kaldım, bu yüzden blokaj yaptım" dedi.

Hamilton açıklama yaptı Verstappen'e güldü

Lewis Hamilton, Max Verstappen ile girdiği teması şu sözlerle açıkladı: "Açıkçası sonlara doğru yaşadığımız yakın mücadele biraz tüyler ürperticiydi. Geriden geldiğini gördüm, benden çok daha sonra fren yaptı ve içeriye girdi. Ancak blokaj yaşadı ve temas ettik."

Efsane pilot, Verstappen'in kendisini suçladığını öğrendikten sonra ise sadece gülmekle yetindi.

Hamilton McLaren'i tebrik etti

Eski takımı McLaren'in sıralama turları ve yarışta ilk çizgiyi kapatmasıyla ilgili konuşan Hamilton ayrıca kendi takımı hakkında da açıklamalarda bulundu. 39 yaşındaki tecrübeli pilot, "McLaren'ı tebrik ederim. Onlar benim eski ailem, bu yüzden onları en önde gördüğüme sevindim. Bize gelirsek; takım, aracı zorlamaya devam ederek harika bir iş çıkardı. McLaren ve Red Bull kadar hızlı değildik ama yine de yarışa tutunmayı başardık. Puanlar için oldukça mutluyum. Ekibimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler