Masa Tenisi Çalıştayı başladı..

08.01.2016 - 15:26 | Son Güncellenme: 08.01.2016 - 15:26

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 5. Masa Tenisi Çalıştayı, Antalya'da başladı.

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde "50. yılında masa tenisi" ana temasıyla gerçekleştirilen çalıştaya federasyon, masa tenisi il ve ilçe temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 300'e yakın kişi katıldı. 

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, federasyonlarının 50. yılını kutladıkları bugünlere kolay gelinmediğini söyledi. Göreve geldikleri 2000 yılından bu yana çok emek harcadıklarını belirten Çimen, "En büyük amacımız, bu camiayı birlikte tutarak ortak projeler üretmek ve uluslararası alanda başarılar kazanmaktı" dedi. 

Masa tenisinin daha önceleri hak ettiği noktada bulunmadığını ifade eden Çimen, 2000 yılında sadece 2 bin 500 olan lisanslı sporcu sayısını 107 bine kadar yükselttiklerini vurguladı.

Çimen, "Masa tenisi artık Türkiye'nin her yerinde oynanan bir spor dalı haline geldi. Uluslararası alanda madalyalar gelmeye başladı. Federasyonumuz uluslararası masa tenisi kuruluşlarında söz sahibi olmaya başladı" diye konuştu. 

Çalıştayın faydalı olacağına inandığına vurgu yapan Oktay Çimen, bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarının bu çalıştayda konuşacağını kaydetti. Çimen, "Kurullarımız sunumlarını yapacaklar. Atölye çalışmalarımız ışığında yeni yol haritamızı belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çimen, masa tenisi branşı olarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer almak istediklerini sözlerine ekledi. 

Pazar günü sona erecek çalıştay kapsamında eğitim seminerleri düzenlenecek ve sunumlar yapılacak. "Masa Tenisinin Enleri" ödül töreniyle çalıştay sona erecek. 

Senin için hazırladığımız haberler