Marsilya’da Villas-Boas devri sona erdi

02.03.2021 - 22:51 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 23:01

Dış haberler… Avrupa futbolunun marka isimlerinden Andre Villas-Boas, Ligue 1 ekiplerinden OGC Marsilya ile yollarını ayırdı. 2 yıl önce büyük umutlarla Fransa’nın yolunu tutan Villas-Boas, beklentileri karşılamayınca taraftarın gözünden düşmüştü. En son, bir transfer üzerinde anlaşma sağlanamaması, Portekizli antrenör için bardağı taşıran son damla oldu. İşte detaylar…

Marsilya’da Villas-Boas devri sona erdi

AJANSSPOR - DIŞ HABER 

İki yıl önce, Marsilya’ya büyük umutlarla gelen Portekizli antrenör Andre Villas-Boas, bugün resmi olarak Fransız ekibiden ayrıldı. 1 ay önce kulübe istifa dilekçesini sunan Portekizli teknik adamın, istifa talebi bugün kulüp yönetimi tarafından kabul edildi. İlk sezonunda Paris Saint-Germain’in hemen arkasında, ligi 2. sırada tamamlayan Villas-Boas, bu yıl, bir önceki yılı aratıyordu.

O transfer yüzünden istifasını sundu

Marsilya yönetiminin, Andre Villas-Boas’tan habersiz bir şekilde Olivier Ntcham’ı transfer etmesiyle beraber kulüpte çalkantılı günler başlamış oldu. Ntcham’ın transfer listesinde olmadığını söyleyen teknik adam, kısa süre içinde istifasını kulübe sundu. İstifasıyla ilgili konuşan antrenör, “İstifa dilekçemi sundum. Sportif şartlarda anlaşamadık. Marsilya’dan hiçbir beklentim yok. Para beklemiyorum. Sadece o oyuncuyu istememiştim. Bu kadar.” demişti.

Yerine Sampaoli geldi

Portekiz spor gazetesi Mais Futebol’da çıkan habere göre, Villas-Boas’ın yerine Atletico Mineiro’nun antrenörü Paolo Sampaoli getirildi. Brezilya Serie A’yı 3. sırada bitiren Atletico Mineiro’nun teknik direktörü Sampaoli, 4 yıl sonra yeniden Avrupa’ya geri döndü. Tecrübeli teknik adam, en son 2016-17 yılında Sevilla’yı çalıştırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler