Marco Asensio bombası! Satın alma opsiyonuyla kiralık...

22.10.2024 - 09:51 | Son Güncellenme: 22.10.2024 - 10:06

Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın, PSG forması giyen İspanyol sağ kanat Marco Asensio için harekete geçtiği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Marco Asensio bombası! Satın alma opsiyonuyla kiralık...

Yaz döneminde takımda büyük bir operasyona imza atan Başkan Hasan Arat ve kurmayları, devre arasında da kadroyu güçlendirmek için yeni yıldızları transfer edecek.

Siyah beyazlılarda, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un raporu doğrultusunda öncelik olarak kanat ve forvet bölgelerine takviye yapılmasına karar verildi.

Marco Asensio gündemde

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Beşiktaş bu doğrultuda, Fransız devi PSG'nin yıldızı Marco Asensio'yu gündemine aldı. Önümüzdeki sezon sözleşmesi sona erecek her iki kanatta da oynayabilen 28 yaşındaki futbolcu için çalışmalara başladı.

Satın alma opsiyonuyla yarım sezonluk kiralık

Siyah-beyazlıların, transferdeki önceliği güncel piyasa değeri 20 milyon Euro olan İspanyol yıldızı satın alma opsiyonu ile yarım sezonluk kiralamak.

Başkan Hasan Arat devrede

Hasan Arat, başkanlık seçimi öncesi PSG ve Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı ve arkadaşı Al-Khelaifi ile Doha'da bir araya gelmiş, Beşiktaş ve PSG arasında futbolcu transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştı. Başkan Arat, PSG Başkanı Nasser ile ikili ilişkilerini de kullanarak bu transferi ara transfer döneminde bitirecek.

Bu sezon 7 maçta sahaya çıktı

PSG'nin geçtiıimiz sezon başında Real Madrid'den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Marco Asensio, ilk sezonnuda 31 maçta 5 gol ve 7 asistlik perfonmans sergilerken, bu sezon görev aldığı 7 maçta 2 gol ve 2 asist kaydetti.

38 kez milli oldu

İspanya Milli Takımı formasını da 38 kez terletme başarısı gösteren 28 yaşındaki futbolcu 2 gol ve 14 asistlik katkı yaptı.

3 bölgede oynuyor

Futbola Mallorca altlapısında başlayan Asensio kariyerinde Mallorca, Real Madrid, Espanyol ve PSG formaları giydi. 1.82 boyundaki sol ayaklı İspanyol futbolcu sağ kanadın yanı sıra sol kanat ve 10 numara pozisyonunda da oynayabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler