İspanyol Motosikletçi Marc Marquez'in Görme Sorunu Nüksetti

22.03.2022 - 15:21 | Son Güncellenme: 22.03.2022 - 15:24

MotoGP takımlarından Repsol Honda'nın İspanyol pilotu Marc Marquez, geçen yılın kasım ayında yaşadığı çift görme bozukluğunun (diplopi) tekrarladığını açıkladı.

İspanyol Motosikletçi Marc Marquez'in Görme Sorunu Nüksetti

Endonezya Grand Prix'sinin ısınma turlarında yaptığı kaza sonrası beyin sarsıntısı geçiren ve tedbir amaçlı yarışa katılmayan Marquez, yaşadığı rahatsızlığı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Diplopi teşhisi koyuldu

MotoGP'de 6 şampiyonluğu bulunan Marquez, İspanya'ya döndükten sonra göz muayenesinden geçtiğini belirterek, "Dr. Sanchez Dalmau yeniden diplopi teşhisi koydu. Neyse ki durumum 2021 sonundakine göre iyi. Şimdi dinlenme ve durumumun nasıl seyredeceğini görmek için bekleme zamanı. Desteğiniz için teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Sporu bırakma noktasına gelmişti

İlk kez Moto2 Dünya Şampiyonası'nda mücadele ettiği 2011 yılında diplopi geçiren Marquez, sporu bırakma noktasına gelmesine rağmen uzun bir tedavinin ardından yeniden pistlere dönmüştü.

Çift Görme(Diplopi) Nedir? 

Tek bir nesnenin göz tarafından birbirine bitişik (yatay, dikey veya eğik) görünümü ya da örtüşen iki görüntü gibi görülmesi çift görme olarak tanımlanmaktadır. Poliplopi ise tek bir nesnenin üst üste binmesiyle daha fazla görüntü varmış gibi algılanmasını tanımlar.


Çift görme, testlerde bir göz tarafından algılanıyorsa ‘’monoküler’’ olarak betimlenir. ‘’Dürbün’’ diplopide, her göz tek başına test edildiğinde görüntü normal görünür, fakat her iki göz açıkken çift görüntü gözükmektedir. İki gözünde test edilmesi bu açıdan önemlidir. Binoküler ve monoküler diplopiye farklı nedenler sebep olur.

Senin için hazırladığımız haberler