Atalanta - Napoli 1-3 (MAÇ SONUCU- ÖZET)

03.04.2022 - 17:26 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 20:29

Serie A'da Atalanta ile Napoli karşılaştı. Maçı Napoli, 3-1 kazandı. Eljif Elmas'ın gol attığı maçta Napoli, maç fazlasıyla, lider Milan'ı yakaladı. İşte detaylar.

Atalanta - Napoli 1-3 (MAÇ SONUCU- ÖZET)

AJANSSPOR HABER

İtalya Serie A'nın 31. haftasında Atalanta, evinde Napoli'yi ağırladı. Merih Demiral'ı Milli Takım'da oynadığı iki maç nedeniyle dinlendiren Atalanta, karşılaşmayı 3-1 kaybetti. Maça Maradona temalı forması ile çıkan Napoli, galibiyet sonrası maç fazlasıyla, lider Milan ile puanlarını eşitledi.

VAR uyardı, Insigne attı

Karşılaşmanın 11. dakikasında hızlı gelişen Napoli atağında kaleci Musso, Mertens'e bir müdahalede bulundu. Hakem ilk etapta oyunu devam ettirse de VAR, pozisyonu izlemeye çağırdı. Pozisyonu tekrar izleyen hakem Di Bello, penaltıyı verdi. 14. dakikada beyaz noktaya gelen Insigne, topu ağlara yollayarak, takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda fark açıldı

Napoli, mücadelenin 37. dakikasında Politano'nun golü ile farkı 2'ye çıkardı. Kaleye uzak ancak cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanan Insigne, aşırtma bir vuruşla topu savunmanın arkasına yolladı. Atalantalı oyuncuların hareketsiz kaldığı pozisyonda Politano tek vuruşla kaleciyi mağlup etti.

İkinci yarıda cevap geldi

Ev sahibi Atalanta, maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan ekipti. 58. dakikada De Roon ile fark 1'e indi. Baskısını artıran Atalanta, çok adamla rakip ceza sahasına yerleşti. Miranchuk, altı pasın önüne çok iyi bir orta yaptı. O bölgede iyi yükselen De Roon, kafayla topu ağlara göndermeyi başardı.

Eljif Elmas son sözü söyledi

Atalanta karşısında skoru korumak isteyen Napoli kontra atakla geliştirdiği pozisyonda Eljif Elmas ile 3'ü buldu. Lozano'nun taşığı pozisyonda sol tarafta topla buluşan Eljif Elmas, Atalanta'nın umutlarını söndüren vuruşu yaptı.

Milan'ı yakaladı

Napoli, Atalanta deplasmanından çıkardığı 3 puan sayesinde maç fazlası ile lider Milan'ı yakaladı. Oynanan 31 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan takım, puanını 66 yaparak, şampiyonluğa ortak oldu.

Atalanta geriledi

Evinde kaybeden Atalanta, 31 maçta 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet toplayarak, 51 puanda kaldı. Ekip, bu mağlubiyet ile Serie A'da 7. sıraya geriledi.

Senin için hazırladığımız haberler