Manchester United'da Raphael Varan, Fransa Milli Takımı’nı Bıraktı

02.02.2023 - 16:04 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 16:17

Manchester United'da forma giyen Raphael Varane, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Fransa Milli Takımı’nı bıraktığını duyurdu. İşte detaylar

Manchester United'da Raphael Varan, Fransa Milli Takımı’nı Bıraktı

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig'de Manchester United forması giyen Raphael Varane, psikolojik olarak yıprandığını düşündüğü için Fransa Milli Takım kariyerine son noktayı koydu.

Lloris ve Mandanda'dan sonra Varane da bıraktı

Fransa Milli Takımı'nda Hugo Lloris ile Steve Mandanda'nın ardından Raphael Varane da emeklilik kararı aldı. Psikolojik ve fiziksel olarak yıprandığını düşünen 29 yaşındaki Fransız futbolcu Varane, milli takım kariyerine nokta koydu.

2018'de Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaştı

Raphael Varane, Fransa Milli Takımı ile 2018'de Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Maviler'de 93 karşılaşmada görev alan başarılı defans oyuncusu, 5 gole imzasını attı.

İlgini Çekebilir
Kylian Mbappe'den federasyona tepki! ''Irkçılık yapıldı''
Habere Git

Katar'da kupayı finalde kaybetti

Raphael Varane'ın formasını terlettiği Fransa Milli Takımı, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nı şampiyon tamamlamış, Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nı ise finalde Arjantin'e kaybetmişti.

Varane: "Yeni neslin bu görevi devralma zamanı geldi"

29 yaşındaki defans oyuncusu Varane, emekliliğini Instagram'da yaptığı bir paylaşımla duyurdu:

"On yıldır harika ülkemizi temsil etmek hayatımın en büyük onurlarından biri oldu. Birkaç aydır bunu düşünüyordum ve doğru zaman olduğuna karar verdim. Sizinle bu anları kesinlikle özleyeceğim ama yeni neslin bu görevi devralma zamanı geldi. Tüm kalbimle teşekkür ederim."

Deschamps: "Macerasının sonuna geldiğine inanıyor"

Fransız stoperin bu kararı açıklamasının ardından Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps ise şu ifadeleri kullandı:

"Raphaal birkaç gün önce beni arayarak milli takım kariyerine son vermek istediğini söyledi. Karar vermeden önce düşünmek için zaman ayırmayı, artıları ve eksileri tartmayı bilen zeki bir çocuktur. Fransa ile olan macerasının sonuna geldiğine inanıyor.

"Kararına saygı duyuyorum"

Onunkine biraz benzer bir durumu ben de yaşadım, argümanlarını anlıyorum ve Dünya Kupası'na kadar seçimle ilgili yapabildiği her şey göz önüne alındığında üzücü görünse de, baştan sona tanıdığımız lider gibi davrandığı için kararına saygı duyuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler