'Majesteleri'nden tenisseverleri üzen karar!

06.06.2021 - 17:36 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 18:04

Sporun yaşayan efsanelerinden Roger Federer, Fransa Açık Tenis Turnuvası’ndan (Roland Garros) çekildiğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

'Majesteleri'nden tenisseverleri üzen karar!

AJANSSPOR-HABER

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda beklenmedik gelişme. İsviçreli Roger Federer, turnuvadan çekildiğini açıkladı. 39 yaşındaki sporcunun sakatlık riski nedeniyle bu kararı aldığı bildirildi.

Katılmaya son anda karar verdi

Bir yıldan uzun süren sakatlık döneminin ardından mart ayında kortlara dönen 'majesteleri' lakaplı Roger Federer, Fransa Açık'a katılacağını açıklayarak hayranlarını sevindirmişti. 

Federer ilk 3 turu zorlanmadan geçti

Paris’te tam 487 gün sonra bir Grand Slam mücadelesine çıkan İsviçreli raket, 1. turda Özbek rakibi Denis Istomin'i 6-2, 6-4 ve 6-3'le set vermeden yendi. 2. turda Hırvat Marin Cilic'e rakip olan Federer, bu karşılaşmayı da 3-1 kazandı. 3. turda Alman Dominik Koepfer'i aynı skorla devirdi.

Paris'te tek zaferle yetiniyor

Efsane tenisçi turnuvaya devam etseydi 4. turda İtalyan Matteo Berrettini ile karşılaşacaktı. Daha önce kariyerindeki bir Fransa Açık zaferi elde eden 39 yaşındaki sporcu böylece Roland Garros’tan yine amacına ulaşamadan dönüyor. 

Nadal, Federer'i geçebilecek mi?  

Öte yandan Federer’in çekilmesi ile gözler Rafael Nadal’a çevrildi. Erkeklerin 3 numaralı seribaşı olan İspanyol sporcu, Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanırsa, 20 şampiyonlukla Roger Federer ile paylaştığı "en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi" rekorunu kırmış olacak. 

 

Rafael Nadal, Fransa Açık'ın kralı

Kariyerinde tam 13 kez Fransa Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal, bu yılki turnuvada da iddiasını koruyor. Önceki iki turda rakiplerine set vermeden tur atlayan İspanyol raket, Cameron Norrie ile karşı karşıya gelecek. 

Senin için hazırladığımız haberler