Mahkumlar hapishane çevresinde maraton koşuyor!

29.12.2019 - 17:39 | Son Güncellenme: 29.12.2019 - 17:42

Mahkumlar hapishane çevresinde maraton koşuyor!

Dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olan San Quentin'de mahkumlar hapishane çevresinde maraton koşuyor. 

Marca'nın edindiği fotoğraflara göre çamaşırlardan parkur oluşturan mahkumlar için özel önlemler alınarak koşmaları sağlanıyor.

Hapishanede böyle bir maraton fikri, ilk kez 2005 yılında ortaya çıkmış. Zaten mahkumların yüzde 90`ının özgürlüklerine kavuştuğu düşünülünce, rehabilitasyon süreci için fikirler ortaya çıkmaya başlamış ve koşuda karar kılınmış.

Ancak hapishaneden çıkanların yüzde 76`sı 5 sene içinde bir kez daha suç işleyip hapishaneye dönünce, daha büyük organizasyonlar planlanmaya başlanmış.

İlk senelerde mahkumları gözetlemekte zorlanan yetkililer, devleti ikna etmekte de zorlanmış ancak sonradan gelenekselleşen koşu, maraton haline gelmiş.

Koşan mahkumların açıklaması ise çarpıcı... Tommy Wickerd, "Kaçmak, koşmak beni hapisten uzak tutuyor" diyor. 17 yıldır hapiste olan Bret Ownbey ise "Pistte olduğumda, sadece mahkum olduğumu değil, insan olduğumu düşünüyorum. Çünkü ben insanım" diyor.

Mahkumlar, her koştuklarında Boston`da, New York`ta koştuklarını hayal ettiklerini de sık sık dile getiriyor. (TRT Spor)

Senin için hazırladığımız haberler