Türkiye - Galler Maçı Sonrası Arda Güler'den Transfer Açıklaması

20.06.2023 - 00:29 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 00:38

EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'i 2-0 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'mızda Arda Güler ile Hakan Çalhanoğlu, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye - Galler Maçı Sonrası Arda Güler'den Transfer Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 4. maçında A Milli Futbol Takımımız Galler’i 2-0 mağlup etti.

Letonya deplasmanından son dakika golüyle 3 puanla dönen ay yıldızlılar Samsun’da ağırladığı Galler’i oyuna sonradan giren Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle devirdi.

Karşılaşma sonrası milli takımın 2. golünü atan Arda Güler ile takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu.

"Kaleciyi gördüm, hafif geliyordu"

Milli takım formasıyla ilk golünü attığı için mutlu olduğunu ifade eden Arda Güler, "Çok mutluyum. "Çok mutluyum galibiyet aldığımız için ve milli takımda ilk golümü attığım için. Kaleciyi gördüm, hafif geliyordu. Sonra vurdum, Allah'a şükür güzel oldu." dedi.

Arda Güler'den gelecek açıklaması

Arda gelecek planlarıyla ilgili bir soru üzerine ise "Öncelikle her şeyin hayırlısının olmasını diliyorum. Ama şu an galibiyet ve golümden başka bir şey demiyorum" diyerek yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
19 Mayıs ruhuyla Avrupa'ya
Habere Git

"Tüm abilerimin ayağına sağlık"

Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini dile getiren Güler, "Hakan abi inanılmaz bir kaptanlık yapıyor. Tüm abilerimin ayağına sağlık. Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz." dedi.

Hakan Çalhanoğlu: "Bu maçta sabırlıydık"

A Milli Takımı'n kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise kaçırdığı penaltıdan dolayı üzgün olduğunu dikle getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"İlk defa penaltıyı kaçırdım. Üzgünüm. Arda oyuna girince tabii ki oyun değişti diyebiliriz. Umut kardeşimiz skoru değiştirdi. Her oyuncu bizim için çok değerli. Bu maçta sabırlıydık. Daha sabırlı oynadık ve başardık. Golleri bulunca rahatladık. Önemli olan rakibi kalemize getirtmedik. İyi bir oyun sergiledik. İnşallah böyle devam ederiz. İnşallah Avrupa Şampiyonası'na katılırız.

"Arda'nın kalitesi ortada, maşallahı var"

Sonuçta ev sahibi olmuş oluruz. Zaten her yerdeyiz. Şu an yakınız. Büyük konuşmak istemiyorum. Önümüzdeki 2 maç çok önemli. O maçları alırsak zaten turnuvaya katılmış oluruz. Arda'nın kalitesi ortada, maşallahı var. Geleceğin 10 numarasıdır. Selçuk ve Arda abi zamanında takımın kaptanı sen olacaksın derdiler. İnanılmaz bir yetenek.

"Hedefim, futbolu bırakınca hocalık yapmak"

İnşallah bizi gururla da temsil edecektir. 50'ye yakın maç yaptım. Milli Takım ile 55 maç oldu sanırım. Sona doğru olunca insan ister istemez mental olarak yorulmuş oluyor. Nihat Kahveci benim için çok değerlidir. 2008'de yaşattıklarını umarım bizde yaşatırız. Onlara teşekkür ederim. Herkese çok selamlar. Hedefim futbolu bırakınca hocalık yapmak istiyorum. Bugün gerçekten iyi performans sergiledik. Daha iyi olmaya çalışacağız çünkü bu takım güçlü."

Senin için hazırladığımız haberler