Erling Haaland ve Manchester City göz kamaştırıyor! Rakip oyuncu maç bitmeden formasını istedi

08.11.2023 - 19:13 | Son Güncellenme: 08.11.2023 - 19:27

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City, Young Boys'u 3-0 yendi, RB Leipzig ile birlikte gruplarda iki maç kala son 16 turuna kaldı; ancak forma alma olayı dikkat çekti.

Erling Haaland ve Manchester City göz kamaştırıyor! Rakip oyuncu maç bitmeden formasını istedi

AJANSSPOR - HABER

City, ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken; konuk Young Boys'un kaptanı Mohamed Ali Camara, soyunma odasına giderken Haaland'la forma pazarlığı yaptı. Haaland buna gönüllü olmamış gibi görünse de değişikliğe mecbur kaldı. TNT Sports'ta yorumculuk yapan İskoç eski golcü Ally Mccoist, "Bu utanç verici" derken sosyal medyada da Camara'nın hareketi eleştirildi. 

Young Boys teknik direktörü Raphael Wicky ise Camara'nın forma istemesine "şaşırdığını" söyledi ve kaptanıyla "birkaç kelime" konuşacağını açıkladı.

İkinci gol sonrası karar değiştirdi

Halaand ikinci yarıda ceza sahası dışından kendisinin iki, takımının üçüncü golünü atarken; McCoist "Dürüst olmak gerekirse, Haaland'dan formasını ben de isterdim. Gol makinesi" ifadelerini kullandı. 

Manchester United'ıneski efsanesi Rio Ferdinand ise Haaland'ın Young Boys karşısındaki ikinci golünün ardından "Korkutucu, uzun mesafeden gollerine başlamışsa markaj edilmesi imkansız bir oyuncu haline gelir" yorumunu yaptı.

Erling Haaland'dan göz kamaştıran performans

Erling Haaland'ın golcülüğü şaşırtmaya devam ediyor. Norveçli, 34 Şampiyonlar Ligi maçında 39 gole ulaştı. Henüz 23 yaşında ve Şampiyonlar Ligi'nde sadece beşinci sezonundaki Haaland, şimdiden Devler Ligi'nde en çok gol atan isimler sıralamasında 20. basamakta yer alıyor. 

Erling Haaland, Manchester City'de skorer görüntüsünü devam ettirdi. Geçen yaz Borussia Dortmund'dan City'ye geldikten bu yana 70 maçta 67 ol attı. City'nin bir çok rekorunu da kırdı. Erling Haaland'ın Young Boys karşısındaki üçüncü gol, Manchester City'nin, Şampiyonlar Ligi'ndeki 250. golü oldu ve turnuvada bu dönüm noktasına ulaşan 12. takım unvanını elde etti. City, bunu en hızlı şekilde başaran takım oldu (119 maç) 

'Komple takım' Manchester City'yi kim durdurabilir?

Şampiyonlar Ligi kupasını hiçbir İngiliz takımı üst üste kazanamadı. Bir Avrupa Kupası'nı üst üste iki kez kazanan son takım 1980'de Nottingham Forest olmuştu. Karşı konulamaz Maviler, Forest'ın ardından tarih yazmanın sinyallerini veriyor. 

Manchester City'den yeni rekorlar

Manchester City'nin Young Boys karşısındaki rahat galibiyeti, geçen sezonu üç kupaya tamamlayan Maviler'in yeni Avrupa rekoru kırmasını sağladı. Pep Guardiola'nın öğrencileri, üst üste 18. Şampiyonlar Ligi maçında yenilmedi ve bunu başaran ilk İngiliz ekibi oldu. City ayrıca Şampiyonlar Ligi'nin başladığı 1992'den bu yana en uzun beşinci seriyi yakaladı. Şampiyonlar Ligi'nde gol atamadıkları son maç ise 25 Ekim 2022'de golsüz biten Borussia Dortmund ile Almanya'da oynadıkları karşılaşmaydı.

Şimdiki ismi Şampiyonlar Ligi olan Avrupa'nın elit turnuvasını tarihte üst üste ise 8 takım kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde üst üste kupa zaferi kolay değil. Şampiyonlar Ligi formatıyla oynanmasından bu yana bunu başaran tek ekip ise Real Madrid. Real Madrid'in ardından buna yakın gösterilen City, sezon başında da en favori takım olarak nitelendirildi. 

İlgini Çekebilir
Real'in çifte rüyası: Haaland ve Mbappe...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler