Sivasspor - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren penaltı kararı! Salı günü belli olacak..

23.04.2024 - 09:20 | Son Güncellenme: 23.04.2024 - 10:03

Trendyol Süper Lig'de dün akşam oynanan ve 2-2 eşitlikle tamamlanan Sivasspor - Fenerbahçe maçında uzatma dakikalarında çıkan penaltı kararı çok konuşuldu.

Sivasspor - Fenerbahçe maçının kaderini değiştiren penaltı kararı! Salı günü belli olacak..

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'la şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, Sivas deplasmanından 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın kaderini ise uzatma dakikalarındaki penaltı kararı belirledi.

Fenerbahçe iki kez kez öne geçti

Fenerbahçe, 45+2 dakikada Brezilyalı yıldızı Fred'in golüyle deplasmanda öne geçerken, ev sahibi Sivasspor bu gole 57'de Koita ile karşılık verdi. Sarı lacivertliler 80. dakikada İrfan Can kahveci ile bir kez daha öne geçse de Sivasspor 90+4. dakikada penaltıdan bulduğu golle ikinci kez beraberliği yakaladı.

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştı)

Manaj yerde kaldı, penaltı bekledi

İrfan Can Kahveci'nin golünün ardından Fenerbahçe kalesine yüklenen Sivasspor'da soldan atılan uzun topta savunma arkasına sarkan ve topu kontrol eden Rey Manaj, Djiku'nun önünde Livakovic'le karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu. Manaj pozisyonun ardından yerde kaldı ve penaltı bekledi.

VAR uyardı, Aydın pozisyonu izleyip penaltı kararı verdi

Hakem Cihan Aydın, bir süre VAR incelemesini bekledi. VAR'da görev yapan Alman hakem Benjamin Brand, Cihan Aydın'ı pozisyonu izlemeye davet etti. VAR davetiyle pozisyonu izleyen Cihan Aydın, sahaya dönüp penaltı kararı verdi.

Fenerbahçe cephesinden penaltı kararına tepki geldi

Penaltıda topun başına geçen Manaj, Livakovic'i ters köşeye yatırdı ve skora 2-2'lik dengeyi getirdi.

Fenerbahçe cephesi, Cihan Aydın'ın yabancı VAR hakeminin uyarısıyla verdiği penaltı kararına büyük tepki gösterdi.

VAR kayıtları Salı günü açıklanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Sivasspor - Fenerbahçe karşılaşmasının VAR kayıtlarını Salı akşamı TFF yayınlanacak. Bu yayınla büyük tartışmalara yol açan penaltı kararıyla ilgili olarak maçın hakemi Cihan Aydın ile VAR'ın Alman hakemi arasındaki diyalog da ortaya çıkacak. 

Senin için hazırladığımız haberler