Maçın Adamı: Mert Günok! | Beşiktaş Haberleri

28.01.2023 - 12:15 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 15:35

Ajansspor yazarlarından Kerim Öztürk, Beşiktaş'ın sahasında Alanyaspor'u 3-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. İşte Öztürk'ün "Maçın adamı Mert Günok" başlıklı yazısı.

Maçın Adamı: Mert Günok! | Beşiktaş Haberleri

Kerim ÖZTÜRK-AJANSSPOR

Beşiktaş – Alanyaspor maçı sonrasında birkaç yerde yapılan maçın oyuncusu anketlerinde birçok isim vardı. Cenk, Gedson, Dele Alli, Tayfur, Masuaku, vs. ancak bu maçın oyuncusu kesinlikle Mert Günok’tu. 

Taraftar ve Dele Alli etkisi

Uzun bir aranın ardından Beşiktaş kendi evinde taraftarın gözüne hoş gelen, eski şaşalı günlerini hatırlatan bir futbol ve net bir skorla maç kazandı. Elbette takımın kıpırdanması, ilk çıktığı maçtan beri eleştirilen Dele Alli’nin kendini göstermesi güzel şeyler. Hatta bana soracak olursanız sezonun en iyi taraftar performansının görüldüğü maçta taraftarın oyuncuları coşturmasının da bu oyunda ve oyuncu performanslarında etkisi yüksekti. 

Mert’in kurtarışları hem maçın gidişatını hem de kaderini değiştirdi

Ancak unutulmaması gereken bir gerçek var ki Beşiktaş bu kadar üstün oynadığı bir maçta bile Alanyaspor’a çok net pozisyonlar verdi. Henüz maç 0-0 iken ve 1-0 iken Alanyaspor’un çok net pozisyonlarında Mert’in kurtarışları hem maçın gidişatını hem de kaderini değiştirdi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Paraguaylı stoper!
Habere Git

Üstelik maçın ikinci yarısında da değişen bir şey olmadı. İkinci devreye de ilk yarıda olduğu gibi çok hızlı başlayan Beşiktaş, Dele Alli’nin ayağından golü de buldu. Ancak golden sonra da Alanyaspor’a verilmiş çok net 4 pozisyon vardı. Bunların iki tanesinde yine Mert’in başarısı bir diğerinde ise Alanyasporlu futbolcuların talihsizliği golü engelledi. 

Beşiktaş'ın bu kadar kolay pozisyonlar vermesi kabul edilebilir bir durum değil

Beşiktaş gibi büyük bir takımın kendi evinde ve müthiş taraftar desteği arkasındayken rakibine bu kadar kolay pozisyonlar vermesi kabul edilebilir bir durum değil. Çünkü bir gün kaleci performansının düşük olduğu bir güne denk gelir ve güle oynaya kazanacağın maçı kaybedersin. O nedenle evet bugün Beşiktaş’ın son haftalarda oynadığı en iyi futbolu izledik ama maçın adamı Mert’ti. 

Ki biz bunun benzerini çok da uzakta değil, ligin ilk devresinde oynanan yine Alanyaspor maçında gördük. Gerçi o maçta görülen kırmızı kartın, hocanın tercihlerinin de etkisi vardı. Ancak neticede ilk yarısı Beşiktaş’ın 3-1 üstünlüğü ile biten maç 3-3 beraberlikle sona ermişti. Dolayısıyla Beşiktaş bu maçı düşünüldüğü gibi kolay kazanmadı. Maçın kolay görünmesini sağlayan Mert Günok’tu!

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Fransız yıldıza teklif!
Habere Git

Beşiktaş’ın iyi bir futbolla maç kazanması güzel

Maça gelince, evet hem Beşiktaş hem de Alanyaspor gerek tribünde gerekse televizyon başında maçı izleyen herkese güzel bir futbol izletti. Beşiktaş’ın bu kadar uzun bir süre sonra iyi bir futbolla maç kazanması da güzel. Ancak maçın bu kadar güzel ve göze hoş gelmesindeki en büyük etkenlerden biri de Alanyaspor’un kendi futbolu oynamaya çalışmasıydı. Doğru ya da yanlış, eleştirilir ya da eleştirilmez ama Farioli hocanın öğrencileri yine hiç değişmeyen, herkes tarafından bilinen bir taktikle sahadaydı. 

Beşiktaş’a karşı bu kadar açık oynanmaz

O zaman da elbette kalite farkı ortaya çıktı ve Beşiktaş kolay görünen bu maçı kazandı. Ancak unutulmaması gereken bir başka gerçek daha var; Vodafone Park’ta her takım Beşiktaş’a karşı bu kadar açık, bu kadar kendi ceza sahasında oyun kurmaya çalışan bir futbol oynamaz. Bırakın Vodafone Park’ı, birçok Anadolu Takımı kendi evinde bile Beşiktaş’a karşı bu kadar açık oynamaz. Evet kıpırdanma güzel, evet göze hoş gelen futbol güzel ancak bu futbolun tek mimarının Beşiktaş’ın oyunu olduğunu düşünmek hata olur. 

Bir söz de Aboubakar’a… Beşiktaş’ın son şampiyonluğunda son maçlarda oynamaması üzerine söylenenler, yeniden Beşiktaş’a gelişinde taraftarın ikiye bölünmesi… Vodafone Park’a giderken aklımdaki en büyük sorulardan biri de taraftarın Aboubakar’a olan tepkisinin ne olacağıydı. Maç sonunda üçlüyü Dele Alli çektirse de taraftarın Aboubakar’ı tribüne çağırması tartışmanın da bittiğinin bir göstergesiydi. Gelecek ne getirir bilinmez, ama kendi evindeki ilk maçında taraftar Kamerunlu oyuncuyu kabul etmiş gibi görünüyor.  

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a bir dünya yıldızı daha!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler