İskoçya - Macaristan: 0-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

23.06.2024 - 23:36 | Son Güncellenme: 24.06.2024 - 00:29

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu'nda Macaristan, İskoçya'yı mağlup etti. İşte maç sonucu ve detaylar.

İskoçya - Macaristan: 0-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu'nda Macaristan, Stuttgart Arena'da karşı karşıya geldiği ile İskoçya'yı son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti. İskoçya bu sonuçla, EURO 2024'e veda etti.

Gol 90+10. dakikada geldi

Macaristan'ın golünü 90+10. dakikada Kevin Csoboth kaydetti. 

Macaristan'a en iyi üçüncülük şansı doğdu

Bu sonuçla Macaristan E grubunu 3 puanla üçüncü sırada tamamladı ve en iyi üçüncülük yolunda büyük avantaj elde etti. 1 puanda kalan İskoçya ise organizasyona veda etti. 

Barnabas Varga sakatlandı 

Öte yandan karşılaşmanın 67. dakikasında Macaristan'da Barnabas Varga, takım arkadaşı kaleci Peter Gulacsi ile ceza sahası içinde çarpıştı ve baygınlık geçirdi. Macaristan oyuncusu Barnabas Varga'ya sağlık ekipleri saha içerisinde anında müdahale etti.

Varga baygınlık geçirdi

Takım arkadaşları da baygınlık geçiren oyuncunun etrafına set ördü ve tedavi esnasının görüntülenmemesi için futbolcunun etrafına battaniye çekildi.

Bilinci açık

Basında yer alan bilgilere göre Varga'nın, acil olarak ambulansla hastaneye kaldırılırken, beyin travması geçirdiği ve futbolcunun bilincinin şu anda kapalı olduğu öğrenildi. 

BBC'de yer alan son bilgilere göre ise Varga'nın bilincinin açık olduğu ayrıca durumunun da stabil olduğu belirtildi.

Maça devam edemeyen Barnabas Varga'nın yerine 74. dakikada Martin Adam oyuna dahil oldu.

Puan durumu

  • 1- Almanya: 7
  • 2- İsviçre: 5
  • 3- Macaristan: 3
  • 4- İskoçya: 1

Senin için hazırladığımız haberler