Lütfü Savaş, "Boupendza'nın başımızın üzerinde yeri var"

20.12.2021 - 17:52 | Son Güncellenme: 20.12.2021 - 18:14

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı'nda, Özgür Sancar'ın konuğu olan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, kulübün transfer gündemi hakkında konuştu.

Lütfü Savaş, "Boupendza'nın başımızın üzerinde yeri var"

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın konuğu oldu. Savaş, Atakaş Hatayspor'un gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Beklentimizin üzerinde bir başarı var"

Hatayspor'un hedefileri hakkında konuşan Savaş, "Biz sezona ilk 10'un içerisinde bitirmek kaydıyla girdik. Şu anda 4.'yüz. İnşallah bu ilk 4'te kalarak, sezonu o şekilde kapatırız. Ama geldiğimiz noktada beklentimizin üzerinde bir başarı var. Ama bu başarıyı da hakeden bir futbol anlayışı var Hatayspor'un. Biz Atakaş Hataysporumuz'un başarısından genel olarak memnunuz. Bu önümüzdeki 2 maçı da alıp, ilk yarıyı 35 puanla bitirmek istiyoruz. İnşallah bundan 6-7 hafta önceki gibi oynarız." ifadelerini kullandı.

"Sözleşmeli olarak gelecekse..."

Onursal Başkan, 2020/21 sezonunda Atakaş Hatayspor formasıyla başarılı bir grafik çizen ve attığı 22 gol ile Süper Lig Gol Kralı olan Aaron Boupendza'nın, Hatayspor'a geri dönmek istediği iddialarına yanıt verdi.

Lütfü Savaş, "Biz kendisiyle görüşmedik ama Boupendza'nın Türkiye'ye dönüp, Hatayspor'da oynamak istediği söyleniyor. Tabii ki sözleşmeli futbolcumuz olacaksa, olabilir. Boupendza güçlü, teknik ve hızlı bir futbolcu. Şu anda Türkiye'de her takımda ilk 11'e girebilecek kapasitede bir futbolcu." dedi.

"Suriye meselelerinden dolayı bize direkt gelmek istemeyen oyuncular vardı"

Geçtiğimiz sezonlarda futbolcu transferlerinde mecburen kiralık alternatiflere yöneldiklerini açıklayan Lütfü Savaş, "Biz geçen sene kiralık olarak mecburen futbolcu aldık. Suriye meselelerinden dolayı bize direkt gelmek istemeyen, gelip de 1 gün kalıp, kendini göstermek isteyen futbolcular vardı. Onlarla kiralık anlaşma yapmıştık. Ama artık o mecburiyetimiz yok. Hatayspor, kendini hem mali hem sportif anlamda ispat etmiş bir takım. Bu şartlarda biz daha çok, sözleşmeli futbolcuyu tercih ediyoruz. Boupendza, sözleşmeli olarak gelecekse, başımızın üzerinde yeri var ama kiralık konusuna kapalıyız." şeklinde konuştu.

"Hatayspor hem vitrine çıkarmış oluyor. Futbolcu belli bir seviyeye geldiğinde pır diye avcumuzdan uçup, gidiyor. Böyle olmasını istemiyoruz artık." diyen Başkan, kulüp olarak kiralık transfere yönelmeyeceklerini açıkladı.

Galatasaray'dan teklif alındı mı?

Galatasaray'da sakatlanarak bir süre sahalardan uzak kalacağı kesinleşen Fernando Muslera'nın yerine bir kaleci transferi yapması beklenen Galatasaray'da, Atakaş Hatayspor'un başarılı file bekçisi Munir Mohamedi ismi gündeme gelmişti.

Lütfü Savaş, konuyla ilgili açıklama yaptı. Savaş, "Bize intikal etmiş bir şey yok. Munir'in sportif başarısı oldukça iyi. Böyle bir teklif gelirse Hatayspor'a getirisi ne olur yönetim tarafından düşünülür." yorumunda bulundu.

Fatih'e yurt içi ve yurt dışından talipler var

Atakaş Hatayspor'un genç stoperi Fatih Kurucuk, çizdiği başarılı grafik ile Trabzonspor'un radarına girmiş ve transfer söylentileri yayılmaya başlamıştı. Hatayspor Onursal Başkanı, Fatih'in transferi hakkında konuştu.

Lütfü Savaş, "Fatih'in performansı iyi. Yurt içinden, yurt dışından Fatih'e teklif olması kadar doğal bir şey olamaz. Munir'in şartları, Fatih için de geçerlidir. Bizim gibi takımların hayatta kalması gerekir. Ama futbolcunun da değerini bulması gerekir. Fatih ile ilgili yurt dışından da teklifler var. İlk yarı bitince konuşulur. Fatih, ilk 11'de direkt oynayan, muhtemelen 1-1,5 yıla kadar da Milli Takım'da rahat rahat oynayacak kapasiteye sahip bir futbolcu. Böyle bir futbolcuyu bizim bir daha bulma şansımız çok az. Ama bu futbolcuyu biz daha iyi bir kulübe gönderirken de Atakaş Hatayspor'un ekonomik menfaatlerini korumamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler