Lukaku, Rusları evinde dondurdu! Belçika'dan rahat başlangıç

12.06.2021 - 23:42 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 08:23

EURO 2020’de Rusya ile karşılaşan Belçika aldığı farklı galibiyetle turnuvaya iddialı bir giriş yaptı. Belçika-Rusya maçının golleri ve özeti haberimizde…

Lukaku, Rusları evinde dondurdu! Belçika'dan rahat başlangıç

AJANSSPOR-HABER

Belçika’dan Avrupa Futbol Şampiyonası’na 3 puanlı start. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Kırmızı Şeytanlar, Rusya’yı 3-0 yendi. 

Lukaku varsa sorun yok

Şampiyonanın ev sahiplerinden Rusya’nın Saint Petersburg kentinde oynanan maçta golleri 10 ve 88. dakikalarda Romelu Lukaku, 34. dakikada Thomas Meunier attı. 

Belçika'da De Bruyne forma giyemedi

Maçta skor avantajını erken yakalayan Belçikalılar oyun üstünlüğünü de elinde tutarak rakibine net fırsatlar vermedi. Ruslar karşısında sakatlığı süren yıldızı Kevin De Bruyne’den yoksun ve deplasmanda oynayan Belçika bu önemli galibiyetle grup liderliğine yükseldi. 

Meunier tarihe geçti

Öte yandan ikinci golün sahibi Thomas Meunier, Avrupa şampiyonları tarihinde ilk yarıda oyuna girerek gol atan ilk futbolcu unvanını aldı. Belçikalı futbolcu 27. dakikada sakatlanan Castagne'nin yerini almıştı. 

Ruslar kendi sahasında kayboldu

Saha ve seyirci faktörünü lehine kullanamayan Rusya ise etkisiz futbolu ile hayal kırıklığı yarattı. Stanislav Cherchesov’un öğrencileri böylece ilk maçları puansız kapattı. 

B Grubu'nda puan durumu:

  • 1- Belçika 3 puan
  • 2- Finlandiya: 3 puan
  • 3- Danimarka: 0 puan
  • 4- Rusya: 0 puan
Senin için hazırladığımız haberler