Mircea Lucescu'dan Vincent Aboubakar'a tepki çeken sözler

31.08.2023 - 23:57 | Son Güncellenme: 01.09.2023 - 01:16

UEFA Konferans Ligi play-off turunda temsilcimiz Beşiktaş, Dinamo Kiev'i toplamda 4-2'lik skorla eledi. Ukrayna ekibinin teknik direktörü Mircea Lucescu maç sonu tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu'dan Vincent Aboubakar'a tepki çeken sözler

AJANSSPOR-HABER

UEFA Konferans Ligi play-off turunda temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup ederek adını grup aşamasına yazdırdı. Maçın ardından Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu tepki çeken açıklamalar yaptı.

Lucescu bu kez Aboubakar'ın eğitimine dil uzattı

Dinamo Kiev'in Rumen teknik adamı Mircea Lucescu, Beşiktaşlı Vincent Aboubakar'ın attığı golün ardından kendisine yaptığı hareketler için "Aboubakar neden böyle bir şey yaptı anlamadım. Bence eğitimine uygun davrandı" dedi.

Lucescu'nun eğitimini eleştirdiği Aboubakar, iki yıl önce New Frame'e verdiği bir röportajda, "Okumayı seviyorum. Son on yılda metafizikten astronomiye ve felsefeye kadar  çok sayıda konu okudum ve çalıştım. Bunları okumak ve anlamak önemlidir. Çünkü bu, kişiye açıklık getirir ve ruhun erdemlerini geliştirir” diye konuşmuştu.

"Bu atmosferde olmayı seviyorum"

Beşiktaş'ın Stadyumu'nda kendini evinde gibi hissettiğini söyleyen Mircea Lucescu "Ben bu atmosferi ve burada olmayı çok seviyorum. Ben, bu stadyumun yapılışına katkı olsun diye 2 yıllık kontratımı bıraktım. Burayı evim gibi seviyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Konferans Ligi'nde kaçıncı torbada ve rakipleri kimler?
Habere Git

"Afrika Milli Takımı" ifadesi ayrımcılık sayıldı

Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı deplasmanda oynanan ilk maçın ardından Rumen teknik adam, Siyah-Beyazlılar'ın kadrosunda çok fazla Afrika kökenli oyuncu bulunması hakkında "Bugün Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık" ifadelerini kullanarak büyük tepki toplamıştı. Başta Beşiktaşlı Arthur Masuaku olmak üzere bir çok kişi Lucescu'nun ayrımcılık yaptığını savunarak tepki göstermişti. Lucescu'nun "milli" lafının yerine "karma" ifadesini kullanmasının daha doğru bir benzetme olacağı da kaydedilmişti, yorumlarda. Lucescu ise bu açıklamasının tepki çekmesi üzerine yeni bir açıklama yaparak, kastının Beşiktaş'ın gücünü belirtmek olduğunu belirtmişti.

Aboubakar'dan Lucescu'ya cevap

Gol sevinci sırasında Mircea Lucescu'nun geçtiğimiz maç sonu söylemlerine tepki gösteren Vincent Aboubakar maç sonu açıklamlarında  "Maç bitti, bunları konuşmanın anlamı yok ama Lucescu'nun geçen maç sonrası bazı açıklamaları olmuştu. Benim yaptığımda bir problem yok. Gençlere örnek olmalıyız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler