Lucescu'dan Ukrayna-Rusya Gerilimi Açıklaması: "Korkmuyorum"

15.02.2022 - 11:22 | Son Güncellenme: 15.02.2022 - 12:03

Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile yaşanan gerginlikten dolayı takımı Antalya'da tuttuğuna dair iddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi.

Lucescu'dan Ukrayna-Rusya Gerilimi Açıklaması: "Korkmuyorum"

Rumen teknik adam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dinamo Kiev'in Antalya'da üçüncü kış hazırlık kampını geçirdiğini ifade ederek, programlarının 3 ay önceden hazırlandığını ve asla değişikliğe gidilmediğini belirtti.


Dinamo Kiev'in ilk hazırlık kampının 17 Ocak'ta İspanya'nın Alicante kentinde başladığını dile getiren Lucescu, 31 Ocak'ta ikinci kamp için Türkiye'ye geldiklerini aktardı.

"22 Şubat'a kadar buradayız"

Antalya'da iyi bir hazırlık dönemi geçirmekte olduklarına değinen Lucescu, "Daha önceki yıllarda da kamp tercihim hep Antalya'dan yana olmuştu. Sırbistan, Karadağ, Kazakistan ekipleriyle hazırlık karşılaşmaları yapıyoruz. 10 Şubat'ta ikinci kamp dönemi sona erdi ve takım üç günlüğüne Ukrayna'ya geri döndü. Bu program zaten kulübün internet sitesinde çok önceden duyurulmuştu. 13 Şubat'ta devre arası kampının üçüncü dönemi için tekrar Antalya'da çalışmalara başladık ve 22 Şubat'a kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

"Ukrayna'nın her yerinde takımımla maça çıkarım"

Ukrayna Premier Ligi'nde lider Shakhtar Donetsk'in 2 puan gerisinde yer alan Dinamo Kiev'in tecrübeli teknik direktörü, Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle takımı Antalya'da tuttuğuna dair iddiaların, bir Rumen gazeteci tarafından yalan haber olarak yayıldığını kaydetti.

İlgini Çekebilir
Mircea Lucescu bombası! G.Saray ve Beşiktaş'ın ardından...
Habere Git

"Kimseden çekinmiyorum ve korkmuyorum"


Kendi gündemlerinin savaş olmadığının altını çizen Lucescu, şunları söyledi:


"Ukrayna'nın her yerinde takımımla maça çıkarım. 2014'teki olaylarda Donetsk'te son ana kadar takımın başındaydım. Kimseden çekinmiyorum ve korkmuyorum. Dinamo Kiev'in ikinci bir karara kadar Antalya'dan ayrılmaması gibi bir şey söz konusu değil. Takım hazırlıklarını tamamlayınca Kiev'e geri dönecek. Kamp programları üç ay önceden belirlendi. Bizim işimiz futbolu güzelleştirmek."

Boyko: "Türkiye'deki ligi fazla takip edemiyorum"

Takımın kalecisi ve 2015-16 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen Denys Boyko ise, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Denys Boyko, sezona hazırlık kampının çok güzel geçtiğini anlattı. Antalya'da hava şartlarının da iyi olduğunu belirten Boyko, “Türkiye ligi futbolda güzel bir ligdi. Türkiye Süper Ligi'nde her zaman atak yapan takımlar ön plandaydı. Benim Beşiktaş'ta oynadığım zamanda genelde çok yabancı vardı. Güzel bir süreç geçirdim. Çok güzel deneyim kazandım. Şu an kendi ligime ağırlık verdiğim ve çok yoğun olduğum için Türkiye'deki ligi fazla takip edemiyorum ama Türkiye Süper Ligi her zaman ön plandaydı" dedi.

"Şampiyonluğa oynuyoruz"

Dinamo Kiev'deki çalışmalar ve hedeflerini DHA'ya değerlendiren Denys Boyko, “Biz her zaman şampiyonluğa oynayan bir takımız. Çok güzel zaman geçiriyoruz. Gerek Şampiyonluk Kupası, gerek Süper Kupa, gerekse Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanmak konusunda biz her zaman ön plandayız ve şampiyonluğa oynuyoruz" diye konuştu.

Oleksandr Karavaev: Türkiye artık evim gibi

2017 yılı ara transfer döneminde Fenerbahçe'de forma giyen sağ bek oyuncusu Oleksandr Karavaev, “Yaklaşık 12 yıldır Türkiye'ye kamplara geliyorum, artık kendi evim gibi. Fenerbahçe'de de oynadım. Çok güzel zamanlar geçirdim. Fenerbahçe'nin çok güzel taraftar kitlesi var. 

Bana bunu hissettirdiler. Her zaman Türkiye'de oynamayı çok sevmişimdir. Olursa gene oynarım. Çok güzel zaman geçiriyoruz. Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda gideceğiz. Umarım orada da güzel sonuçlar alacağız, sonuçta şampiyonluğa liderliğe oynuyoruz. 

Türkiye'ye çok teşekkür ederim. Çok güzel hizmet veriyorlar. Bütün Ukrayna'daki takımların hemen hemen hepsi buraya kamplara şartlar iyi olduğu için geliyor" diye konuştu. dedi.

Senin için hazırladığımız haberler