LoL Türkiye büyük finali tamamlandı

06.09.2020 - 15:57 | Son Güncellenme: 06.09.2020 - 15:57

Son dakika espor haberleri... League of Legends (LoL) Türkiye Büyük Finali tamamlandı. LoL Türkiye turnuvasını kim kazandı? Hangi takım kazandı? Hangi LoL takımı Şangay'da Türkiye'yi temsil edecek? İşte detaylar...

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR

League of Legends Türkiye Büyük Finali sona erdi! Muazzam bir yükselişle Türkiye Büyük Finali’ne kadar çıkmayı başararak 5 Ronin’i eleyen Papara Supermassive şampiyon olarak Şangay'da yapılacak 2020 LoL Dünya Şampiyonası’nda bizi temsil etmeye hak kazandı.

Sezon öncesi güç sıralamalarında, lig aşamasında kimsenin playofflara dahi çıkmasını beklemediği 5 Ronin muazzam performanslarını finalde de 2-0 geriye düştüğü serilerde üst üste iki galibiyet alarak 2-2’ye getirerek sürdürdü. Herkes bir an “Acaba mı?” dese de çaylak ve final tecrübesi olmayan takım Papara Supermassive’in tecrübesine karşı gelemedi. Finali böylece 3-2 Papara Supermassive kazanmış oldu.

Böylece Papara SuperMassive üst üste 5. defa adım attığı TBF sahnesinde ikinci şampiyonluklarına ulaşmış oldu.

Sezon öncesinde ve başında yıldız oyuncuları Berkay “Zeitnot” Aşıkuzun’un emeklilik durumu konuşuluyordu. Aldıkları şampiyonluk sonrası Riot Games mikrofonlarına konuşan Zeitnot, LoL Dünya Şampiyonası’ndan sonra emekli olacağını açıkladı.

2020 LoL Dünya Şampiyonası 25 Eylül’de, tüm turları Şangay’da düzenlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler