"Lobi olmadan hakkımızı almamız çok zor"

13.07.2020 - 17:51 | Son Güncellenme: 13.07.2020 - 17:55

"Lobi olmadan hakkımızı almamız çok zor"

Hukukçu Atilla Dilaver, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Trabzonspor'un cezası CAS'tan döner mi? Manchester City'nin kalkan cezası emsal oluşturur mu?

Manchester City'nin kalkan cezası umut verici!

Manchester City'nin CAS'tan dönen men cezasını yorumlayan Hukukçu Atilla Dilaver, "CAS, UEFA'nın kararlarını tamamen yok saymamış. Bu kararlar kısmen yok sayıldı. UEFA'nın FFP konusundaki katı tutumu CAS'ta yok. Manchester City'nin kalkan cezası Trabzonspor için umut verici bir gelişme. CAS burada özellikle zaman aşımını dikkate almış. UEFA, FFP konusunda zaman aşımı kuralını kaldırmadı. Burada futbol ekonomisinin gerçekleri de var. UEFA çok katı kurallarla, çok sert bir geçiş yapmaya çalıştı ancak bu durum daha yumuşak olmalı" şeklinde konuştu.

Bu ceza en kötü ihtimalle ertelenecektir!

Trabzonspor'un ceza alma sebebini açıklayan Atilla Dilaver, "Trabzonspor'un ceza alma sebebi usulle ilgili. Trabzonspor'un bilançosu UEFA'nın istediği kriterlerden de iyi. Trabzonspor'un kısa dönem için bir mali sıkıntısı kalmadı. UEFA zaten Trabzonspor'a bu cezayı vermekte haklı değildi. UEFA, bu cezayı önümüzdeki sezona erteleyebilirdi. Trabzonspor'un cezasının kaldırılacağını düşünüyorum. En kötü ihtimalle bu ceza ertelenecektir. Muharrem Usta'ya olan borç buradaki problemlerden birisiydi ancak bu durum düzeltildi. Trabzonspor'un sermaye artışını gelir kalemine yazması da sorun olmuştu ancak bu Türkiye'nin bir gerçeği. Yusuf ve Okay'ın satışlarıyla beraber Trabzonspor'un bilançosu istenenden de iyi oldu" ifadelerini kullandı.

FIFA ve UEFA'dan lobi olmadan hakkımızı almamız çok zor!

Son olarak UEFA ve CAS'ta lobicilik faliyetleri olduğuna dikkat çeken Atilla Dilaver, "CAS heyeti burada UEFA'yı haksız bulmadı ancak cezayı çok ağır buldu. UEFA burada çok keskin deliller aramadan cezalar verebiliyor. Burada lobiler de işliyor. Biz hukuku dışarıda arıyoruz ancak bunlar da peygamber ocağı değiller. Buralarda ciddi lobicilik faliyetleri var. Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar var. Manchester City'le bir olmamız mümkün değil. Ben bunları takım ayırmadan söylüyorum. UEFA ve FIFA'dan lobi olmadan hakkımızı almamız çok zor" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler