Boluspor, Anıl Koç ile sözleşme imzaladı

02.01.2024 - 18:22 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 18:29

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, sol kanat oyuncusu Anıl Koç'u 1.5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine bağladı. Detaylar haberde...

Boluspor, Anıl Koç ile sözleşme imzaladı

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor transfer çalışmalarına başladı. Son olarak Manisa FK'da forma giyen sol kanat oyuncusu Anıl Koç ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Boluspor'dan ilk takviye hücuma 

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor transfer çalışmalarına başladı. Kırmızı-Beyazlı takım ilk takviyeyi hücuma yaptı. Son olarak Manisa FK'da forma giyen 28 yaşındaki kanat oyuncusu  Anıl Koç ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Belçika ve Türkiye alt yaş grublarında forma giydi 

Anıl Koç, 11 kez Belçika Milli Takım alt yaş gruplarında görev alırken, 6 kez Türk Milli Takımı alt yaş gruplarında forma şansı yakaladı

Liverpool'u istememişti

Belçika'da doğan ve bu ülkede futbolculuk kariyerine başlayan Anıl Koç, İngiltere'nin köklü kulüplerinden Liverpool ile yaşadığı transfer sürecini anlattı.

Anderlecht'in altyapısında 6 yaşında futbola başladığını aktaran 28 yaşındaki futbolcu, şunları söyledi:

"Anderlecht'te yaklaşık 10 sene oynadım. 16 yaşına geldiğimde beni Paris Saint-Germain, Liverpool ve Borussia Dortmund'un arasında yer aldığı takımlar istiyordu. Ailemle oturduk ve Liverpool'u seçtik. Liverpool'a gittim. Melwood Antrenman Tesisleri'ni gezdim. Her şeyi gördüm ve beğendim. 19 yaş grubuyla oynayacaktım. A takıma çıkabilecek bir profildim. Beş senelik sözleşme imzalayacaktım. Her konuda anlaştık. Eşyalarımı toplamak için Belçika'ya geri döndüm. O arada Standard Liege aradı. Eğer imza atarsam hemen A takıma çıkacağımı söylediler. Bana çok iyi bir proje sundular. Şartlar maddi ve sportif anlamda hemen hemen aynıydı. Standard Liege'i seçtik. İlk başta çok iyi geçti. Daha sonra hoca değişikliği oldu. Problem yaşadım. Hoca beni istemedi. Başka takımlara kiralık gittim. Liverpool'u kabul etmediğim için bazen pişmanlık oluyor tabii. Belki her şey daha farklı olabilirdi."

Süper Lig devleri de istemişti

Anıl Koç, 2014'te Galatasaray ve Trabzonspor ile transfer görüşmeleri yaptığını ancak bu 2 kulübün Standard Liege ile anlaşamadığını aktardı.

O dönemde Türkiye'de forma giymeyi çok istediğini fakat bunun gerçekleşmediğini ifade eden Anıl, "Galatasaray ve Trabzonspor'dan 2014'te teklif aldım. İstanbul'da görüşmeler yaptım. Ancak kulüpler, Standard Liege ile anlaşamadı. Ben de transfer olamadım. 2018'de ise Altınordu'ya gelerek kariyerimin en doğru kararını verdim. 1,5 sezon oynadım. Bir çıkış yakaladım. Sezon başında da beni birçok Süper Lig takımı istedi ancak Altınordu ile anlaşamadılar. Devre arasında sözleşmemde yer alan 500 bin lira serbest kalma bedeli karşılığında Kasımpaşa'ya geldim." değerlendirmesinde bulundu.

Kariyerinde 171 resmi karşılaşmaya çıktı 

Anıl Koç kariyerinde 171 resmi maça çıktı. 28 yaşındaki oyuncu bu karşılaşmalarda 29 ez gol sevinci yaşadı.

Boluspor'un ligdeki durumu 

Boluspor bu sezon Trendyol 1. Lig'de oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 22 puanla 10'uncu sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler