Steven Gerrard ve Philippe Coutinho Liverpool'a borcunu ödeyebilecek mi?

22.05.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 17:09

Premier Lig'de Liverpool, şampiyonluk umudunu Aston Villa'nın Manchester City'den puan almasına bağladı. Villa'nın başındaki Steven Gerrard ve en önemli oyuncusu Philippe Coutinho Liverpool efsaneleri olarak biliniyor.

Steven Gerrard ve Philippe Coutinho Liverpool'a borcunu ödeyebilecek mi?

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'de Manchester City ile Liverpool son haftaya şampiyonluk umuduyla sahaya çıkacak. 90 puanla rakibinin bir puan önünde bulunan City, kendi sahasında Aston Villa'yı yendiği takdirde Liverpool'un Wolverhampton karşılaşmasında alacağı skora bakmadan mutlu sona ulaşacak.

Aston Villa'nın başında Liverpool efsanesi var

Liverpool'un bütün umudu Aston Villa'nın Manchester City'e çelme takması. Üstelik Villa'nın başında Liverpool efsanesi Steven Gerard bulunuyor. Altyapısından yetiştiği Liverpool formasıyla toplam 709 maça çıkan 185 gol atarken 151 asist yaptı.

2013-14'te şampiyonluktan eden hata!

Liverpool'un uzun süreden sonra şampiyonluğa en çok yaklaştığı sezonlardan biri olan 2013-14'te Gerrard yaptığı hata ile takımını şampiyonluktan etmişti. City ile şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool, ligin bitimine 2 hafta kala Chelsea'yi Anfield’de konuk etti. Orta alanda son adam olan Gerard ayağı kayınca topu Beşiktaş'ta da forma giyen Demba Ba'ya kapırdı. Demba Ba, Liverpool ağlarını havalandırarak rakibini şampiyonluktan etti. Karşılaşma 2-0 biterken Liverpool 2 puan farkla o sezon şampiyonluğu kaybetti.

İlgini Çekebilir
Premier Lig'de şampiyonluk günü! City mi, Liverpool mu?
Habere Git

Aston Villa'nın yıldızı eski Liverpoollu

Sadece Gerrard için değil Aston Villa'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Philippe Coutinho için de karşılaşmanın ayrı bir önemi var. 2013-14 sezonunda şampiyonluğu kaybeden kadroda Coutinho da bulunuyordu. Brezilyalı futbolcu, 2012-23 sezonunda geldiği İngiliz devinde 2017-18 sezonunun devre arasında ayrıldı. Liverpool formasıyla 201 maça çıkan Coutinho 54 kez ağları havalandırırken 45 asist yaptı. Aston Villa'ya gelen futbolcunun bu sezonki pargormansı ise 18 maçta 4 gol 3 asist.

Senin için hazırladığımız haberler