Fenerbahçe'nin yeni transferi Dominik Livakovic, ilk maçına Ankaragücü karşısında çıkacak

03.09.2023 - 14:25 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 18:24

Son dakika | Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb'den transfer ettiği Dominik Livakovic, ilk maçına MKE Ankaragücü karşısında çıkmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dominik Livakovic, ilk maçına Ankaragücü karşısında çıkacak

Trendyol Süper Lig'in 4'üncü haftasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de yeni transfer Dominik Livakovic kadroda yer alıyor. Sarı-Lacivertliler ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Livakovic, teknik direktör İsmail Kartal'dan formayı kaptı.

Ankaragücü maçında kaleyi devralacak

Sabah'ın haberine göre Sarı-Lacivertliler'in Dinamo Zagreb'den kadrosuna kattığı Dominik Livakovic, Ankaragücü maçında kaleyi devralacak. İrfan Can Eğribayat'ı yedeğe çekecek olan teknik direktör İsmail Kartal, kaleyi Livakovic'e emanet edecek.

İlk kez forma giyecek

Hırvat file bekçisi, MKE Ankaragücü maçında Fenerbahçe kalesine geçerek, Sarı-Lacivertli formayla ilk performansını gösterecek. Dinamo Zagreb'de bu sezon 7 maça çıkan Livakovic, kalesinde 6 gol görmüştü. 28 yaşındaki kaleci, 4 maçı ise gol yemeden tamamladı.

İlgini Çekebilir
Manchester United'ın 1 numarası Altay Bayındır!
Habere Git

Altay Bayındır Manchester United'a gitti

Dominik Livakovic transferinin ardından Fenerbahçe'nin 1 numarası Altay Bayındır'a izin verildi. 25 yaşındaki kaleci Premier Lig devi Manchester United'ın yolunu tuttu. Altay, Kırmızı Şeytanlar ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Dünya Kupası'nda kendine hayran bıraktı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ın yarı finale çıkmasında büyük pay sahibi olan Dominik Livakovic, gösterdiği performans ile adeta herkesi kendisine hayran bıraktı. Dominik Livakoavic, Dünya Kupası tarihinde seri penaltılarda 3 kurtarış yapan 3'üncü isim olarak adını tarihe yazdırdı.

Dominik Livakovic'in kariyeri

Livakovic kariyerine ülkesinin NK Zagreb kulübünde başladı. 4 sezonluk NK Zagreb macerasından sonra Dinamo Zagreb'in yolunu tutan file bekçisi, 8 sezondur Hırvat takımının kalesini koruyor. Zagreb ile 6 lig şampiyonluğu bulunan Livakovic, 2'de Hırvatistan Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Başkent'te 3'te 3 peşinde!
Habere Git

Dominik Livakovic'in performansı

Livakovic, Zagreb ile 288 maçta boy gösterdi. Bu maçlarda kalesinde 229 gol gören kaleci, 135 maçta kalesini gole kapamayı başardı. Zagreb kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmedi. 

Senin için hazırladığımız haberler