Linoel Messi'nin 10 numaralı milli takım forması emekli edilecek

01.01.2024 - 16:35 | Son Güncellenme: 01.01.2024 - 16:53

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, Lionel Messi'nin Milli Takım'dan emekli olduktan sonra giydiği 10 numaralı milli takım formasını da emekli edeceklerini söyledi. İşte detaylar...

Linoel Messi'nin 10 numaralı milli takım forması emekli edilecek

AJANSSPOR - HABER

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, Lionel Messi'nin milli takımı bırakmasından sonra 10 numaralı milli takım formasını ömür boyu emekliye ayıracaklarını söyledi.

Arjantinli süper yıldız, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ülkesinin şampiyon olmasında başrolü oynayarak futbol mirasını pekiştirdi.

Arjantin'e 3. Dünya Kupası şampiyonluğunu kazandırdı

Messi, Katar'da yedi gol ve 3 asistlik müthiş performansıyla, daha önce iki şampiyonluğu bulunan Arjantin'in 1986'dan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nı kazanmasını saağladı.

Messi sadece ülkesinin futbolun en büyük ödülünü kazanmasına yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda 180 uluslararası maçta 106 gol atarak Arjantin futbol tarihinin en skorer ismi unvanını ele geçirdi.

10 numaralı Milli Takım forması emekli edilecek

36 yaşındaki futbolcu Ajantin Milli Takımı'nı temsil etmeye devam etse de, Arjantin Futbol Federasyonu, daha önce Maradona'nın da giydiği ve şu an Messi'nin taşıdığı 10 numaralı Milli Takım formasını emekliye ayırarak Lionel Messi'nin mirasını onurlandırmak için planlar yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler