Lionel Messi'nin "Yasa dışı" evine saldırdılar

07.08.2024 - 13:38 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 13:41

Dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Lionel Messi, bu kez başka bir olayla gündem oldu. Messi'nin İspanya'daki evine saldırı düzenlendi. İşte tüm detaylar...

Lionel Messi'nin "Yasa dışı" evine saldırdılar

Cem Ergün - DIŞ HABER

Lionel Messi'nin, İspanya'da bulunan evine bir grup iklim aktivisti tarafından saldırı gerçekleştirildi. Eylemciler saldırının gerekçesinin de açıklarken, Messi'nin evini "Yasa dışı" olduğunu iddia ettiler.

Evini talan ettiler

İklim aktivistleri, Lionel Messi'nin evine gerçekleştirdikleri saldırıda etrafı talan edip, duvarları boyadılar. Sebebini ise şu şekilde açıkladılar:


"Messi'nin İbiza'daki yasa dışı malikanesini renklendirdik"

"Messi'nin İbiza'daki yasa dışı malikanesini renklendirdik. Malikane, futbolcunun 11 milyon euro gibi fahiş bir meblağ karşılığında satın aldığı yasa dışı bir yapı. Bunlar olurken, sadece Balear Adaları'nda 2 ila 4 kişi sıcak hava dalgasının doğrudan bir sonucu olarak hayatını kaybetti. Nüfusun en zengin yüzde 1'lik kesimi, en yoksul üçte ikilik kesimle aynı miktarda karbon emisyonundan sorumludur. Bu ancak kamu yetkililerinin yaşamı tehdit eden bir ekonomik-sosyal sistemi desteklemesi sayesinde mümkün olmaktadır"

"Sorun sosyal eşitsizlik"

"Daha iyi bir dünya için mücadele eden bizler sorunun sosyal eşitsizlik olduğu konusunda netiz. Sorunları kökünden ele alalım. İklim kriziyle yüzleşmek için radikal bir sistem değişikliğine ihtiyacımız var"

Senin için hazırladığımız haberler