Messi'nin Barcelona'daki ilk sözleşmesi satışa çıkıyor: İşte fiyatı...

01.02.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 01.02.2024 - 10:54

MLS ekiplerinden Inter Miami'de forma giyen Lionel Messi'nin FC Barcelona'daki ilk sözleşmesini imzaladığı peçete açık arttırma ile satılacak.

Messi'nin Barcelona'daki ilk sözleşmesi satışa çıkıyor: İşte fiyatı...

Yıldız futbolcu Lionel Messi'nin ilk sözleşmesi satışa çıkarılacak. Henüz 13 yaşında Barcelona'ya imza atan Messi'nin sözleşme imzaladığı peçetenin açık arttırmada 350 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacağı aktarıldı. 

Messi'nin ünlü peçetesi satılacak

Yıldız futbolcu Lionel Messi, Aralık 2000'de FC Barcelona'ya imza attı. Messi'nin enüz 13 yaşındayken imzaladığı ve bir peçete üzerine yazılan sözleşme açık arttırmada satılacak. BBC'de yer alan habere göre peçetedeki sözleşmede dönemin Barça'da bir dönem teknik direktörlük yapan Carles Rexach'ın imzası yer alan sözleşmede aynı zamanda Barcelona'nın transfer danışmanı Josep Minguella ve Messi'yi tavsiye eden menajer Horacio Gaggioli'nin de imzaları yer alıyor. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş-Trabzonspor maçı için deplasman seyircisi kararı!
Habere Git

Lionel Messi'nin sözleşmesinin başlangıç fiyatı ne?

Messi'nin 13 yaşında imza attığı ilk FC Barcelona sözleşmesinin açık arttırmada satılacağının öğrenilmesi ile satış fiyatı da belli oldu. BBC, sözleşmenin açık arttırmada 350 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacağını aktardı. 

Messi'nin ilk sözleşmesinde ne yazıyordu?

Lionel Messi'nin bir peçeteye yazılan ilk sözleşmesinde yer alan ifadeler ise şu şekilde: "Barselona'da, 14 Aralık 2000 tarihinde ve Messrs Minguella ve Horacio'nun huzurunda, FC Barcelona'nın sportif direktörü Carles Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, işbu belgeyle şunu kabul eder: Üzerinde anlaşılan miktarlara uymamız şartıyla, Lionel Messi ile sözleşme imzalayacağız."

"Bu peçete Lionel Messi'nin hayatını değiştirdi"

Lionel Messi'nin ilk sözleşmesi Mart ayında İngiliz müzayede evi Bonham aracılığı ile açık arttırmaya çıkarılacak. Bonhams'ın kaliteli kitaplar ve el yazmaları başkanı Ian Ehling ise sözleşmenin satılması hakkında şunları söyledi: "Bu şimdiye kadar ele aldığım en heyecan verici konulardan biri. Evet, bu sadece peçete ama Lionel Messi'nin kariyerinin başlangıcındaki ünlü peçete. Bu, FC Barcelona'nın geleceği olan Lionel Messi'nin hayatını değiştirdi ve futbolun en muhteşem anlarından bazılarının dünya çapında milyarlarca taraftara sunulmasında etkili oldu."

Senin için hazırladığımız haberler