Linç ve efsane!

09.06.2016 - 15:24 | Son Güncellenme: 09.06.2016 - 15:24

Kendi insanına ihanet eden, kıskanan ve sahip çıkmayan hatta aşırı ego veya şımarıklık ötesi çıkarlar nedeniyle onu yok eden bir Dünya düzeniyle kuşatıldık! Ülkemiz bu anlamda birinci sırada da olabilir!

Genelde toplumlar kendi Kahramanını yaratır ve sonra da linç edermiş! Tarihimiz ve insanlık tarihi iyi incelenirse böylesine birçok örnekle karşılaşılır. Önceleri dar alanda yapılan haksızlığa dayalı değerlendirmeler genelde Kahraman yaratır ve hatta Kahramanı EFSANE yapar. Daha sonra da değişik alanlara kadar taşır sonunda da gün gelir LİNÇ eder! Sonra yine ihtiyaçları olunca arşivden çıkartır EFSANE yapabilirler ve ölünce de işine geldiği gibi anarlar! Tıpkı Cassius Clay gibi!

Adını değiştirme nedeni Emperyalizme ve Zencilere yapılan haksızlık sonucu masum Vietnam halkına dönük savaşın anlamsızlığına yaşadığı ülkede koyduğu tavırdı! Dinini değiştirerek Müslüman oluşu ile Kahraman olma sonucu gönderildiği haksız savaşa gitmeyerek hapsi de göze alması tam anlamıyla iki kutup yarattı! O günkü karşıtları ve o süreçteki tepki verdiği konu ile zıt iki kutup şimdi birleşmiş ve sahiplenip EFSANE de bütünleşerek Dünya çapındaki cenaze töreninde buluşmaktadır. Herkes Muhammed Ali'yi uğurlamaya koşmuştur .Onu sahiplenenlerle, karşı olanlar tam tersi davranışlarla şimdi yarattıkları büyük bir kahramanı yolcu etmektedirler. Aslında bu canlı gerçek biz insanların tam anlamıyla neyi sahiplenmediğimizin gerçeğidir! Bu doğru ve vicdani kararların, masum insanlara saldıran Emperyalizmin karşısında duruşudur! Ancak kimi sadece Zencilere ve kimisi de sadece İslam Dünyasının kahramanı olarak görmek durumundan tam tersi yaşadığı ülkede dışlanan bir adamı o ülkenin de  kahraman ilan edecek kadar dönek olan yapıdır !

Asıl gerçek ise unutulmuştur! Muhammed Ali'nin Sportif başarısı ile bütünleşen büyük şampiyonluğu ve branşındaki "yenilmez adam!" oluşu onun yaşam öyküsünü süsleyen öteki çıkışların nedeni değil midir!? Allah rahmet eylesin ve nur içinde yatsın .Acaba dünya ne zaman onu unutturacak bir kahraman yaratacak!? Bu yoksa yine  RAMBO gibi hayali mi olacak!? Ya da UFO lar gerçeğinden yola çıkılan Reptilianlardan mı !?

Bizim kendi Efsanelerimizden de bahsetmek varken yerlerine Ramboların konulduğu süreçte kimse oturup kafa yorup BUDUR demiyorsa daha derine inmeye gerek yok! Çünkü onlar sonuçta LİNÇ edilmeye mahkum oluyorlar. Muhammed Ali de öyle bitirmedi mi yaşamını sonuçta !?

Hayatın en büyük ayıplarından olan HARAM ve YALAN'ların mubarek ayda daha da çok hatırlandığını düşünmek adına bir zamanlar hiç gol yemeyen ve yenilgi yüzü görmeyen Milli Takımın başında  "BAYRAK ÖPTÜREN TEKNİK ADAM!"aklıma geldi! Futbol tarihine geçen EFSANE  diye anılan bu adam kim? ve nerede?  acaba ne yapar? diye kaç kişi düşünür bilmem! Var mı hatırlayan futbol yorumu yapanlardan!? İşte o da EFSANE olup LİNÇ edilenlerden! Diyorum ya "Hayat hoştur ve de Boştur!" Metin Oktay'dan emanet..Bilmem bir şeyler anlatabildim mi ?

Senin için hazırladığımız haberler