"Lig tescil edilirse Trabzonspor şampiyon olur"

27.03.2020 - 17:37 | Son Güncellenme: 27.03.2020 - 17:37

Süper Lig, koronavirüs (corona virüsü) salgını sebebiyle ertelendi. Bundan sonra ne olacak? Lig maçları ne zaman başlayacak? Süper Lig bu haliyle tescil edilebilir mi? Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun eski başkanvekili Ahmet Akpınar, Radyospor'a konuştu.

"Lig tescil edilirse Trabzonspor şampiyon olur"

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun eski başkanvekili Ahmet Akpınar, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Liglerin yazın da oynanabileceğini söyleyen Akpınar, "Nihat Özdemir, '2 Nisan'a kadar bakacağız' dedi. Buradaki karar UEFA'nın olacak. Tavsiye kararı belirleyici olacak. Şu anda tabii ki oynanmayacak. UEFA, ligler oynanmamış sayılsın, diyebilir. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi oynanacak. Lig şu anki konumu itibariyle ligler tescil edilir mi? Sanmıyorum. Yazın hafta içi maçlarıyla birlikte lig tamamlanabilir. Liglerin olduğu haliyle tescil edilmesi bana mantıklı gelmiyor" dedi.

"UEFA herkese eşit davranmak zorunda"

UEFA'nın yönlendirici kararının önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Akpınar, "Liglerin tescil edilmesi haksızlık olur. Nisan ayı riskli görünüyor ama yaz ayları için umutlu görünüyorlar. Takımlara belli bir süre verilmesi de gerekiyor hazırlanması için. Lig 6 haftada bitirilir. Play-off da bir seçenek ama UEFA'nın yönlendirici kararı çok önemli. İtalya ve İspanya perişan. UEFA herkese eşit davranmak zorunda. Öyle de davranmak zorunda. Avrupa'daki liglerde de 9-10 hafta kaldı. Biraz ligin başlama tarihini öteye çekerler. Bir an önce bu salgın umarım kontrol altına alınır. Hepimiz işimizi özledik. İş yerleri ücretsiz izin veriyor. Dava açmak isteseniz, adliye 30 Nisan'a kadar kapatıldı" ifadelerini kullandı.

"Lig bu haliyle tescil edilirse Trabzonspor şampiyon olur"

Ahmet Akpınar'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Lig iptal edilirse oynanmamış sayılır. Galatasaray'ın deplasmandaki Fenerbahçe galibiyeti de yazılır. Federasyon bugünkü haliyle tescil ederse lig lideri Trabzonspor şampiyon olur. Ahmet Nur Çebi'nin derdi paraları almak. Haksız da değil ama son 8 hafta 7. sıradaki takım belki çıkış yapıp Avrupa Ligi'ne gidecek. Alt ligde Hatayspor iyi gidiyor. Bu kadar yatırım yaptı, tekrar TFF 1. Lig'de mi kalacak? Kulüplerin aşırı kayıpları olacak. UEFA bunu tanzim edecek mi?

"Oyuncunun rızası olmadan indirime gidemezsiniz"

Buradaki sorunu ortaya çıkaranlar futbolcular değil. Bu sebeple oyuncular parasını isteyebilir. Oyuncunun rızası olmadan indirime de gidemezsiniz. Avrupa'daki kulüpler bunu yapıyor ama oyuncularla görüşüyorlardır. 31 Mayıs'ta sözleşmeler bitecek. TFF hala bu konuda bir açıklama yapmadı. Ya çıkıp bir futbolcu benim sözleşmem bitmedi, derse?

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Süper Lig'deki mevcut puan durumu

Senin için hazırladığımız haberler