Liderin Derdiyok!

29.08.2016 - 23:34 | Son Güncellenme: 29.08.2016 - 23:34

Evet Galatasaray uzun zamandır hasretini çektigi liderlik koltuğuna nihayet oturdu.Geçtigimiz sezonu  çalkantılı bir şekilde 6. sırada bitirmesine rağmen ezeli rakibi Fenerbahce’yi Türkiye kupasında 1-0 yenrek kupayı 17.kez müzesine götürmüş ligi kupa şampiyonu olarak bitirmişti.Sarı kırmızılı takım yeni sezonu da kupayla açmıştı.Bu kez de süper kupada lig şampiyonu Beşiktaş ı normal ve uzatma dakikakaları 1-1 biten maçta   rakibini penaltı vuruşları sonucunda 4-1 yenerek kupanın sahibi olmustu. Galatasaray işte bu moral ve motivasyon ile lige başladı.

Finansal fair play çerçevesinde  teknik direktor Riekerink le devam karari alan yönetim;hem doğru  hem de çok karlı bir iş yapti.Yeni bir teknik direktör macerasina girmeyip kulubü borca sokmadi.

Dursun Özbek yönetimi bu sezon transferde de  yoğurdu üfleyerek yemeye başladı. Finansal fair play kuralları çerçevesinde kulübün menfaatlerini de düşünerek  akılcı transferler yaptı.

Yeni sezon öncesinda Bursaspor’dan Serdar Aziz,Antalyaspor’dan Emrah Başsan (C.Rizespora kiralandi.)Tolga Ciğerci,Trabzonspor’dan Luis Cavanda, Kasımpasa’nın golcüsü Eren Derdiyok son olarak ta Porto’dan kiralık olarak eski Bursasporlu  Josue yi kadrosuna kattı. Teknik direktör Riekerink’in kadroda düşünmediği  Umut Bulut, Tarık Çamdal,Olcan Adın ve Salih Dursun dan   takım bulmaları istendi.

LIGE KAYIPSIZ BASLADI!!!

Yeni sezona iki kupa kazanan takimin teknik direktörü sıfatıyla  giren  Riekerink’li Galatasaray, kendi evinde konuk ettiği Karabükspor’u seyircisindan yoksun olarak çıktığı maçta yeni transferi Eren Derdiyok un 90 4 te attığı kafa golüyle 1-0 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sarı kırmızılı takımın oynadığı futbol çok elestirildi.Birkaç kendını bilmezin Beşiktaş maçında sahaya attıkları maytaplar yüzünden 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Ligin ilk maçlari cok zor olurdu ki; oldu da. Sarı kırmızılı takımın bu maçta taraftarı arkasında değildi

Hem taraftari yoktu arkasında hem de ilk maç oynamanın stresini ve sıkıntısını yaşadı. Defans hatalarının tavan yaptığı maçta sarı kırmızlı takım  tecrübesiyle son dakikalarda da olsa kazanmasını bildi. Karabükspor ise üstün oynadığı maçta Muslera’yı geçemedi ve mağlubiyeti kabullenmek zorunda kaldı….

MUSLERA BİLDİĞİNİZ GİBİ!!!!

Karabükspor maçını kayıpsız atlatan sarı kırmızlı takım,  Akhisar deplasmanında daha ilk dakikada yediği şok golle 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen ikinci yaridaki futboluyla rakibini 3-1 mağlup etmesini bildi.

Basta kaleci Muslera olmak üzere hazırlık maçlarının yıldız ismi Bruma yeni transfer Josue, Eren Derdiyok, Tolga,Snijeder de Akhisar macinin dikkat ceken oyuncularıydı. Özellikle kaleci Muslera 2 macta yaptığı kurtarışlarla takımını adeta ipten aldı. Akhisar teknik direktörü Cihat Arslan da mac sonunda. Basarılı kaleci icin”Haksız rekabet yaratıyor”diyerek uruguaylı file bekçisine  övgüler yağdirdi.  Uruguayli kaleci ile yeni transfer  Eren Deriyok  ve Bruma  2 macta alınan 6 puan ve akabinde gelen  liderliğin baş mimarı  oldular..

Akhisarspora gelince çok erken buldukları gol sonunda kendi sahalarına çekilmelerini n cezasını 3 gol yiyerek cektiler.1-0 öne gectikten sonra sadece skoru koruma düşüncesine  giren  ege temsilcisi Galatsasarin baskısına karşılık veremedi.Buldukları gol pozisyonlarında da Muslera ya takılınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Galatasaray da hızlı  oyuncuları Bruma ve Yasin ile genis alanlar bulunca  goller de gecikmedi. Sahasina cekilen Akhisarspor bunun bedelini ağır ödedi ve kalesinde 3 gol gördü.

UZUN SÜRE SONRA GELEN LİDERLİK!!!

Peki; bu kadar övdüğümüz  Galatasarayin hic mi hatasi yok? Olmaz mi? Var tabi.Defans hatalari had safhada.Her macta rakip forvetler Muslera ile karşı karşıya kalıyor.Bereket, kaleci  Muslera formunun zirvesinde de  hatalari bertaraf ediyor.Nereye kadar derseniz? Gittigi yere kadar derim. Zaten defans hatalari, yan toplar Türk futbolunun en büyük sıkıntısı. Defans hataları hep oldu olacak ta!

Yıllardır kunuşulur durur. Çözüme ulaşıldı mı ? Hayır!

Sadece Galatasaray da defans hataları olmuyor.Fenerbehçe de de Beşiktaşta da Trabzonspor da da oluyor.Onun icin ben tabeleya bakarım. Bu kadar hataya rağmen ligin zirvesindeyse laf söylenmez…

Galatasaray Rikerinkle cok farkli bir takim oldu. Selcuk ve Tolga’nin orta sahadaki caliskanliklari nin yaninda Bruma, Yasin, Sinan gibi çok çabuk adam eksilten ve hücum yapan  oyuncularıyla gol ve goller buluyor. Nitekim Akhisar maçında da bu meziyetlerini fazlasiyla gösterdiler. Kanatlari cok iyi kullandılar. Hızlı çıkışlarıyla rakiplerine zorlu anlar yaşattilar.

BRUMA, EREN ,TOLGA TAKIMA EKSTRA GÜÇ KATTILAR!!!!

Eren Derdiyok Kasimpasa’da ki gollerine devam ediyor.Golün her çesidini atabilen çok özel bir oyuncu.En büyük meziyeti ise hava toplarindaki başarısı.Galatasaraylı  futbolcular kanatlardan Eren i  beslerlerse  çok gol atar. Nitekim takım 1-0 yenikken Eren in kafayla attiği berberlik golü Snijeder in kanat ortasından geldi. Ayni Eren, gecen haftaki Karabükspor maçinda da Chedju nun ortasına vurdugu kafayla takımna cok önemli bir üç puan kazandırmısti. Hollandali  Snijeder de sık sık kaleyi yoklarken eski günlerine döndüğünün sinyallerini verdi. Hollandalı’nın şutlarında ise kaleci başarılıydı.Aynı Snijeder Eren Derdiyok un golününde  asistini yapti.yenı transferlerden Tolga Ciğerci de ön libero bölgesinde araban kan gibiydi.Sahada basmadık yer bırakmadı.Arkadaşlarına iyi paslar attı.

 Yönetim  Melo’nun ayrılmasından sonra  cok büyük  sıkıntı yaşadığı   ön libero bölgesine Herta Berlin den Tolga Ciğerci’yi transfer ederek ne kadar doğru bir iş yaptiğini gösterdi. Tolga oynadigi iki macta da takımın en büyük zaafını kapattı. Genç oyuncu oynadığı futbolla hem taraftarın hem de teknik direktör Rikerink in en güvendiği oyunculardan birisi oldu. Ancak bu mevkide sadece Selcuk ve Tolga var.Uzun lig maratonunda yaşanacak  sakatliklar, ve cezalarda göz önüne alındığında  bu bölgedeki zaafiyetin bitmeyeceğinin bilincinde olan  hiç vakit kaybetmeden yönetim Lassana Diarra ve Tiotte isimleri üzerinde durdu.Ancak bu oyunculardaki pürüz ve sakatlık nedeniyle vaz geçti.Bu oyuncuların yerine Hollandalı orta saha oyuncusu Nigel De Jong'la anlaştı. 31 yaşındaki Hollandalı oyuncu  ABD'de Los Angeles Galaxy forması giyiyordu.. Forvet de şürpriz bir isimle anlaşıldı. Sarı kırmızılı yönetim  İzlandalı golcü Sigthorsson'la her konuda anlaştı.Fransanın Nantes takımında oynayan İzlandalı golcüyü kiralama yoluyla kadrosuna katacak.

 YÖNETİM BU SEZON DERSİNİ İYİ ÇALIŞMIŞ!

Kisaca geçen sezon hayal kırıklığı  yaşatan Dursun Özbek yönetimi geçmişten iyi bir ders almis olmali ki bu sezon transferde dikkatli davranip, gerekli yerlere gerekli transferleri yaparak taraftarın ve camianın gönlünü kazanmayi başardı.Yönetimin bu hamlesi kombinelere ve forma satışlarına  da olumlu yansıyacak gibi görünüyor.

LEVENT NAZIFOGLU FARKI!!!!

Bence yönetimin en önemli icraatı ise Levent Nazifoglu oldu. Sportif AŞ yönetim kurulu üyeliğine getirilen Nazifoğlu’nun özlenen futbol şubesinin aranan ismi gibiydi.Levent Nazifoğlu hem takım hem de taraftar arasında köprü vazifesi görüyor.Yaptığı  gerçekci açıklamaları ve güven veren duruşuyla camianin  beğenisini kazanan genc yönetici ,transfer sezonunda da taraftarın en güvendigi isim oldu. Takımın bu başarısında Nazifoğlu’nun yaptığı  katkı inkar edilemez.

 LİDERLİK KEYFİ!!

Sözün kısası;

 Geçtiğimiz yıllarda çok eleştirilen başkan Dursun Özbek, geçmisten ders çıkarırcasına yaptığı doğru hamlelerle takımı yeniden canlandırdı.. Riekerinkle başlayan hamle ;Levent Nazifoglu ve yeni doğru transferlerle devam etti.Ligin 2 haftasi geride kalırken camia ve taraftarlar uzun zaman sonra liderliğe yükselmenin keyfini yaşıyor.

Şimdi Dursun Özbek yönetimine düşen, bu ivmeyi kaybetmemek ve taraftarı tribune çekmek icin biri forvet olmak üzere 1-2 yıldız oyuncu daha transfer ederek ligi forse etmek..Bu da sarı kırmzlı takım icin hiç te zor değil.Bu sene Galatasarayın Avrupa kupalarında olmadığını da  düsünürsek ,sadece lige konsantre olacaklar.Bu da büyük bir avantaj. Bu avantaji  kacırmamak lazim!!!!! 

Başta da dediğim gibi

Liderin derdiyok, keyfi  çok…

Senin için hazırladığımız haberler