Lewis Hamilton'dan FIA'nın Yasaklarına Tepki | Formula 1 Haberleri

07.01.2023 - 16:50 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 17:03

Formula 1 haberleri... Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarışlarda protesto ve politika yapılmaması için birçok yasak getiren FIA'ya tepki gösterdi. İşte detaylar

Lewis Hamilton'dan FIA'nın Yasaklarına Tepki | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

FIA, yarışlara protesto ve politika yapılmaması için birçok yasak getirdi. Bu yasaklardan sonra akla gelen ilk isim Lewis Hamilton oldu. Kendisi ırkçılığı en çok protesto eden kişilerden birisi. Hamilton, bu yasaklamaların kalkmasını istedi aksi halde yarışı bırakacağını belirtti.

"Umarım hep böyle olmaz"

The New York Times'a verdiği röportajda Hamilton, "Hâlâ çok fazla engel var. Umarım hep böyle olmaz çünkü hâlâ bu tür şeylerle karşılaşıyor olmamız üzücü" dedi.

"Yarışmamayı tercih ederim"

7 kez dünya şampiyonu efsane "İnsanlar için konuşmayı bırakmaktansa bir daha yarışmamayı tercih ederim." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1 dünyası Pele için yasta
Habere Git

Ne olmuştu?

FIA, geçtiğimiz günlerde Formula 1 pilotları da dahil olmak üzere tüm sürücülerin önceden izin alınmadan siyasal, dini veya kişisel yorumlarda bulunmalarını yasakladı.

Formula 1'de toplumsal meselelerle ilgili sesini yükselten Lewis Hamilton, Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketini destekliyor.

Lewis, yarış sonralarında podyumda ödülünü alırken ön yüzünde “Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın”, sırtında ise genç kadının portresinin olduğu ve üstünde “Adını söyle” yazan tişörtüyle selam verdi.

26 yaşındaki Breonna Taylor, 2020 yılının mart ayında Louisville, Kentucky’deki evine giren polisle tarafından defalarca vurularak öldürülmüştü.

George Floyd protestosuna da destek verdi

Öte yandan söz konusu yılda Lewis, siyah Amerikan vatandaşı George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolara da destek vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler