Lewis Hamilton, resmen "Şövalye" ilan edildi

15.12.2021 - 14:55 | Son Güncellenme: 15.12.2021 - 15:43

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Windsor Kalesi'nde Galler prensi tarafından şövalyelik unvanı ile onurlandırıldı.

Lewis Hamilton, resmen "Şövalye" ilan edildi

AJANSSPOR - HABER

Hamilton, 2008'de başlayarak 7 şampiyonluğunu kazanmasının ardından motor sporlarındaki hizmetlerinden dolayı aldığı Britanya İmparatorluk Nişanı'ndan 12 yıl sonra şövalye ilan edildi.

Geçtiğimiz yıl İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından şövalye unvanına layık görülen 35 yaşındaki Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Windsor Kalesi'nde Galler prensi tarafından şövalyelik unvanını resmen aldı.

Törende Sir Lewis'e annesi Carmen Lockhart eşlik etti.

 

Hamilton, şövalye ilan edilen 3. Formula 1 şampiyonu oldu

Hamilton böylece, daha önce şövalye olan Jack Brabham (1978) ve Jackie Stewart'ın (2001) ardından şövalye ilan edilen 3. Formula 1 şampiyonu oldu. Onların dışında 2000'de Stirling Moss da bu şerefe ulaştı. Ancak Hamilton, aktif bir şekilde yarışırken bu şerefe ulaşan ilk Formula 1 pilotu oldu.

Williams F1 takımının kurucuları da şövalye ilan edilmişlerdi

F1 pilotları dışında, Williams F1 takımının kurucuları Frank Williams ve Patrick Head de 1999 ve 2015'te, farklı zamanlarda şövalye ilan edilmişlerdi.

Lewis Hamilton, sekizinci şampiyonluğu son turda kaçırmıştı

Lewis Hamilton, pazar günü gerçekleştirilen Abu Dhabi Grand Prix'sinde, galibiyeti son turda kaybetmişti. Eğer Hamilton, yarışı ilk sırada tamamlasaydı, kariyerinin sekizinci şampiyonluğunu kazanacaktı ve tüm zamanların en çok şampiyon olan pilotu olacaktı.

Senin için hazırladığımız haberler