Mercedes'de Lewis Hamilton'a Ferrari'den Dev Teklif | Formula 1 Haberleri

22.05.2023 - 16:24 | Son Güncellenme: 22.05.2023 - 16:34

Ferrari, Mercedes'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek Lewis Hamilton'a senelik 40 milyon sterlin kazanacağı bir kontrat sunmaya hazırlanıyor. İşte detaylar

Mercedes'de Lewis Hamilton'a Ferrari'den Dev Teklif | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de uzun yıllardır şampiyonluğa hasret kalan ve bu sezona da istediği gibi başlayamayan Ferrari, kötü gidişata dur demek için Lewis Hamilton'a çılgın bir teklif sunmaya hazırlanıyor.

Ferrari'den Hamilton'a dudak uçuklatan teklif

İngiliz basını Daily Mail'den Jonathan McEvoy'in haberine göre İtalyan ekibi, 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan Mercedes pilotu Lewis Hamilton için adeta bir serveti gözden çıkardı. Ferrari, tecrübeli sürücü için 40 milyon sterlinlik dev bir teklif yapmayı planlıyor.

Ferrari'nin patronu Elkan bizzat devrede

Temasları en üst düzeyde tutan Ferrari'de Başkan John Elkann, Lewis Hamilton ile şimdiden yakın temas halinde. Ancak 40 milyon sterlinlik dev teklifin Hamilton'ın kararında etkili olamayacağı çünkü Mercedes'in de benzer bir teklif sunmaya hazırlıklı olduğu belirtilenler arasında yer aldı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'den Imola GP kararı!
Habere Git

Hamilton'ın Mercedes'de son senesi

Mercedes ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Lewis Hamilton ise iddialarla ilgili takımında kalmayı düşündüğünü ifade etmişti.

Hamilton-Leclerc takası

Ferrari'nin planı Lewis Hamilton ile Charles Leclerc'i bir araya getirerek en iyi sürücü ikilisini oluşturmak olsa da Leclerc-Hamilton takası da gündemde yer alıyor. Charles Leclerc'in de Mercedes ile görüştüğü iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Hamilton gözü, Schumacher'in rekorunda

Mercedes'le 7 dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton, rekoru Formula 1'in efsane ismi Michael Schumacher'le paylaşıyor.

38 yaşındaki pilot, Formula 1 kariyerini noktalamadan bir şampiyonluk daha kazanması halinde rekorun yeni sahibi olacak.

Lewis Hamilton 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020'de şampiyonluğa ulaşmıştı.

Emilia Romagna Grand Prix'sine sel engeli

Öte yandan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda geçtiğimiz hafta sonu düzenlenmesi planlanan Emilia Romagna Grand Prix'si ülkedeki sel felaketi nedeniyle iptal edildi.

F1'den yapılan açıklamada sel nedeniyle, yerel otoriteler ve organizatörler arasında toplantı gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda alınan kararla, 19-21 Mayıs'ta Uluslararası Enzo ve Dino Ferrari Pisti'nde düzenlenmesi planlanan şampiyonada sezonun 6. etabının iptal edildiği duyuruldu.

"Büyük bir trajedi"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, "Imola ve Emilia Romagna bölgelerinde her geçen gün büyüyerek devam eden sel felaketi, büyük bir trajedi. Seyircilerin, takım ekiplerinin ve pilotların güvenliği, en büyük önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de sıradaki durak Monaco

Şampiyonada 5 etap sonunda Red Bull pilotlarından Hollandalı Max Verstappen 119, Meksikalı Sergio Perez 105 puanla ilk iki sırada yer alıyor.

Formula 1'de sezonun bir sonraki yarışı Monaco'nun ev sahipliğinde 26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler