Lewis Hamilton, başarılarının perde arkasında kişiyi açıkladı

02.11.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 02.11.2021 - 14:21

Formula 1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotlarından olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un başarılarının perde arkasında fizyoterapisti Angela Cullen yer alıyor.

Lewis Hamilton, başarılarının perde arkasında kişiyi açıkladı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Mercedes AMG pilotu Lewis Hamilton 1oo yarış galibiyetine sahip ve istatistiksel olarak Formula 1 tarihinin en iyi pilotu. Doğal olarak özel hayatı ve çevresindeki insanlar da her zaman merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye Grand Prix'sinde yedinci şampiyonluğunu alarak gözyaşlarıyla fizyoterapisti Angela Cullen’e koşan 36 yaşındaki pilot, Cullen için, “Başarılarımın esas sahibi. Onsuz yapabileceğimi sanmıyorum.” ifadesini kullandı.

"Angela'yı görene kadar çözen olmadı"

2015’ten beri fizyoterapist Angela Cullen’le çalışan Büyük Britanyalı şampiyon, “"Angela ve ben doğal olarak inanılmaz derecede yakınız, neredeyse birlikte yaşıyoruz. Ayrıca yakın arkadaşız bu yüzden Angela'yı bulduğum için çok ama çok şanslıyım çünkü o çok özel bir insan. F1'e geldiğimde bir antrenörüm yoktu ve bana bir antrenör verildi, hepsine fizyo deniyordu. Çalıştığım birkaç antrenör fizyo değildi, ama yarış hafta sonlarında onlara fizyo deniyordu. Genellikle birlikte çalıştığım bir adamdı benimle yolda olurdu ve benimle antrenman yapardı. Sonra, ara küçük sakatlıklar yaşadığımı, bir boyun problemi yaşadığımı ya da her ne olursa olsun ara sıra ortaya çıkan bazı sorunlar yaşadığımı fark etmeye başladım. Bunu düzeltebilecek hiç kimsem yoktu ve geriye dönüp baktığımda Angela'yı görene kadar da olmadı. Bu yüzden neden benimle yola gelmiyorsun dedim, çünkü yarış hafta sonları antrenman yapmıyorum, vücudumu tanıyan ve bir yarış hafta sonu için mümkün olduğunca hazırlıklı olması gerektiğini bilen bir fizyoterapiste ihtiyacım var ve ben uzaktayken onunla antrenman yapabiliyorum." diye anlattı.

İstanbul'daki zaferi gözyaşlarıyla kutladılar

Öte yandan Mercedes pilotu Lewis Hamilton geçen yıl koşulan Türkiye GP'de 7. şampiyonluğunu ilan etmesiyle duygusal anlar yaşanmıştı. Mercedes pilotu finişe geldiğinde bir an aracından çıkamadı ve ağlamaya başladı. Araçtan Sebastian Vettel’in desteğiyle inen Hamilton, hemen herkesin yanından geçerek Angela Cullen’e koştu. İkili ağlayarak birbirlerine sarıldı ve tarihi şampiyonluğu kutlamıştı.

"Her sabah 6-7'den itibaren benimle"

Artık 36 yaşına gelen ve 2007’den beri Formula 1 yarışlarında yer alan Lewis Hamilton, son 6 senesini Angela Cullen ile geçiriyor. 47 yaşındaki fizyoterapist, Hamilton’a sadece fiziki anlamda destek vermiyor. Yarışlara motive girmesini, antrenmanlarda demoralize olmamasını da sağlıyor. Bu durumu da açıklayan Hamilton, “"Hafta sonlarımızı nasıl yönettiğimiz, nasıl hazırlandığımız, en az stresli rotayı nasıl seçtiğimiz ve araca bindiğimde olabildiğince hazır olduğumdan emin olmak açısından birlikte büyüdük. Ange, genellikle her gün akşam 10-11'e kadar benimle ve her sabah 6-7'den itibaren benimle. Bu çok, çok önemli bir rol. Çok önemli bir ilişki. Bu yılın bizi diğer yıllardan daha fazla yakınlaştırdığını düşünmüyorum. Çünkü zaten son derece yakınız ve işimizi çok seviyoruz. Yaptığımız şeyi yapmayı seviyoruz, birlikte yapmayı seviyoruz. Yolda benimle birlikte olduğu için çok minnettarım. Onsuz yapabileceğimi sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler