(ÖZET) Meksika Polonya maç sonucu: 0-0

22.11.2022 - 20:32 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 22:53

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Meksika ile Polonya karşılaşması 0-0'lık eşitlikle sona ererken, Polonya'da Robert Lewandowski, kaleci Ochoa'yı geçemedi.

(ÖZET) Meksika Polonya maç sonucu: 0-0

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Meksika ile Polonya karşı karşıya geldi. İki ekip 44 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip olurken, karşılaşma 0-0 sona erdi.

Robert Lewandowski, penaltıyı değerlendiremedi

Karşılaşmada Barcelona'nın yıldızı Robert Lewandowski, ceza sahası içerisinde düşürüldü. 55. dakikada Polonya, VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Topun başına geçen Polonyalı yıldız Meksika kalecisi Ochoa'yı geçemedi.

Karşılaşmada Meksika, katıldığı 17 Dünya Kupası'nda 2 kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Polonya ise 9'uncu kez sahne alacağı organizasyonda 2 defa üçüncülük elde etti.

İlgini Çekebilir
Dünya şokta! Suudiler, Arjantin'i ağlatıyor
Habere Git

Bu sonuçla Suudi Arabistan grupta 3 puanla lider yer alırken 1'er puanla Meksika ve Polonya takip etti. Arjantin ise 4. sırada yer aldı. 

Puan Durumu

Dünya Kupası C Grubu Puan Durumu
Suudi Arabistan 3
Polonya 1
Meksika 1
Arjantin 0

 

Maçın oyuncusu Ochoa seçildi

Guillermo Ochoa, Meksika-Polonya maçının en iyi oyuncusu seçildi.

Meksika Polonya maç özeti

  • 26. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Herrera son çizgiden yaptığı ortaya arka direkte Vega’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden dışarı gitti.
  • 45. dakikada Lozano’nun ceza sahasına taşıdığı top Sanchez’in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı etkili vuruşta kaleci Szczesny topu kornere çeldi.
  • 56. dakikada Lewandowski’nin Moreno tarafından ceza sahası içinde çekilmesi sonrası hakem Beath, VAR uyarısı ile birlikte pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.
  • 58. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Lewandowski’nin vuruşunda kaleci Ochoa soluna uzanarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.
Senin için hazırladığımız haberler