Dünya Kupası Elemeleri'nde Letonya'ya Yenilen Ergin Ataman'dan Açıklama

26.08.2022 - 16:54 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 17:02

FIBA Dünya Kupası Elemeleri İkinci Tur I Grubu 5. Maçında Türkiye, Letonya'ya 111-85 kaybetti. Başantrenörümüz Ergin Ataman maçın ardından açıklama yaptı.

Dünya Kupası Elemeleri'nde Letonya'ya Yenilen Ergin Ataman'dan Açıklama

AJANSSPOR HABER

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri İkinci Tur I Grubu 5. maçında Türkiye, Letonya'ya konuk oldu. Parkeden 111 - 85'lik mağlubiyetle ayrılan A Milli Basketbol Takımı'nda Başantrenör Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

"Savunmamızda sıkıntılarımızın olduğunu biliyorduk"

Ergin Ataman, "Savunmamızda sıkıntılarımızın olduğunu biliyorduk. Bunu hazırlık döneminde de görüyorduk. Pota altı savunmasında ciddi sıkıntılarımız oldu." ifadelerini kullandı.

"Bu akşam burada kim olsa, maçı kazanması mucize olurdu"

Letonya karşısında bu şartlarda hangi takım olursa olsun kaybedeceğini söyleyen Ataman şunları kaydetti: "Savunmamızın aksamasının yanı sıra rakibimiz olağanüstü bir oyun ortaya koydu. Uzun zamandır bu kadar iyi şut yüzdesi yakalayan ve tempolu oynayan bir takım görmemiştim. Bu akşam burada kim olsa, bu atmosfer ve şartlarda maçı kazanması mucize olurdu."

"Porzingis'in 6 bloğu hücumumuzu tıkadı"

Karşılaşmayı değerlendiren Ataman, "Biz 3. periyodun ortasına kadar skor olarak farkta tek hanelerde kalmaya devam ettik. Takım olarak biz de iyi şut soktuk ama özellikle rakibimizde Porzingis’in 6 blok yapması ve pota altını da kapatması hücumumuzu tıkadı. Sonrasında hızlı hücumlarla buldukları üçlüklerle üstünlüğü ellerine aldılar." şeklinde konuştu.

"Letonya'nın oynadığı basketbol sıra dışıydı"

Ergin Ataman, "Bu akşamki Letonya takımının oynadığı basketbol gerçekten sıra dışı bir basketboldu. Atmosfer zaten çok ağırdı. Biz 3. periyodun ortasında maçı kaybettiğimizi gördükten sonra oyuncularımızı pazar günü oynayacağımız karşılaşmaya sakladık." açıklamasını yaptı.

Sırada Sırbistan var

12 Dev Adam, FIBA Dünya Kupası Elemeleri İkinci Tur 6. maçında Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 28 Ağustos Pazar günü saat 20.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Sırbistan, 25 Ağustos Perşembe günü oynanan maçta Yunanistan'ı 100-94 mağlup etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler