Leipzig Eljif Elmas transferini bitirdi! İşte bonservis ve Fenerbahçe'nin bonusu

22.12.2023 - 10:03 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 12:02

Bundesliga'dan Leipzig, Serie A ekibi Napoli'den Eljif Elmas'ı transfer etti. Ödenen bonservis belli olurken Fenerbahçe'nin kazanacağı bonus da ortaya çıktı.

Leipzig Eljif Elmas transferini bitirdi! İşte bonservis ve Fenerbahçe'nin bonusu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Serie A ekiplerinden Napoli'de forma giyen Eljif Elmas performansıyla göz doldurdu. Geçen sezon Napoli ile İtalya'da şampiyonluk yaşayan eski Fenerbahçeli futbolcu için Bundesliga takımı Leipzig devreye girdi. Alman ekip transferde sona gelirken Fenerbahçe'nin bu transferden kazanacağı bonus da belli oldu.

Leipzig transferi bitirdi!

Fabrizio Romano'nun haberine göre Leipzig, Eljif Elmas transferini tamamladı. Alman kulüp, Napoli ve oyuncu ile anlaşma sağladı.

Eljif Elmas'ın bonservisi belli oldu

Leipzig, Eljif Elmas transferi için Napoli'ye 25 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bundesliga temsilcisi, ay sonunda oyuncuyu Almanya'ya davet ederek sağlık testleri yapacak. Sağlık testinden geçen Eljif Elmas, Leipzig kadrosuna katılacak.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'ı çıldırtmıştı! Fenerbahçe'de Mert Hakan kararı
Habere Git

İşte Fenerbahçe'nin alacağı bonus

2019 yılında 16.2 milyon Euro bedelle Fenerbahçe'den Napoli'ye giden Eljif Elmas'ın transferi resmen gerçekleştiğinde Sarı-Lacivertliler de para kazanacak. Fenerbahçe ile Napoli arasında yapılan anlaşmada, Elmas'ın başka bir kulübe transferi halinde, elde edilecek bonservis bedeline bağlı olarak Sarı-Lacivertliler'in 1.5 milyon Euro'yu geçmeyecek şekilde bonus kazanma imkanı var.

Fenerbahçe 180 bin Euro'ya alıp, 16.2 milyon Euro'ya sattı

Ülkesi Kuzey Mekadonya'nın Rabotnicki takımında futbola başlayan Eljif Elmas, 2017'de 180 bin Euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Genç Elmas, Sarı-Lacivertliler'deki performansıyla dikkat çekerek, Serie A temsilcisi Napoli'ye imza attı. İtalyanlar, 2019 yılında Fenerbahçe'ye 16.2 milyon Euro ödeme yaptı. Ayrıca Sarı-Lacivertliler, Eljif Elmas transferinde anlaşmaya bonus maddesi de ekletti.

Eljif Elmas'ın bu sezonki performansı

Bu sezon 16 resmi müsabakada forma giyen Eljif Elmas, 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 24 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, 2 mücadelede sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
"Aptal" karmaşası! Zorbay Küçük ve Fred...
Habere Git

"Eljif Elmas'ı Leipzig'e sattık, transfer tamamlandı"

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, Eljif Elmas'ın Leipzig'e gönderildiğini açıkladı. Laurentiis, "Eljif Elmas'ı Leipzig'e sattık, transfer tamamlandı. O her zaman oynamak istiyordu, biz de böyle bir karar aldık" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler