Leclerc: "Ters pistte yarışmak..."

25.04.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 16:22

Leclerc: "Ters pistte yarışmak..."

Formula 1 ekiplerinden Ferrari'nin genç pilotu Charles Leclerc, bazı yarışların pistin tersi yönüne doğru yarışılmasının mantıklı olabileceğini itiraf etti. Salgın hastalık sebebiyle sezonun açılış tarihinin ertelendiği ve 22 haftalık yarış takviminin neredeyse yarısının ertelenmesi sebebiyle Formula 1 yönetimi sezonu bitirebilmek adına farklı senaryolar üzerinde duruyor.

Kalan yarışları en hızlı ve en güvenli bir şekilde bitirmek isteyen Formula 1 yönetimi, tek pistte çift yarış düzeni üzerinde planlamalarını yapıyor. Aynı pistte düzenlenmesini beklenen yarışlardan biri pisttin tersi yönüne doğru olması son zamanlarda en çok konuşulan dedikodulardan biri. Ferrari'nin genç pilotu Charles Leclerc, bu dedikodulara cevap verirken: "Bence bu fikri inceleyip, mümkün olduğunca çoğu yarışı böyle gerçekleştirmeliyiz. Yarışların pistin tersine doğru durumuna baktım ve bana mantıklı geldi. Bu çok ama çok iyi bir şey olur gibi gözüküyor." açıklamalarını kullandı.

"Bunu daha önce yapmıştım..."

İtalyan pilot karting yıllarında ters pistte yarıştığını ifade ederken: "Bunu daha önce yapmıştım. Kartingde yarıştığım zamanlar. Bir pisti normal yönünde sürüp, daha sonrasında tersinden sürmek ilginç gelmişti. Sanki bir pisti yeniden keşfetmişim gibi hissetmiştim. Bence böyle bir olay gerçekleşirse, Formula 1 pilotları olarak hepimiz pistleri tekrardan keşfedeceğiz. Çok ilginç bir durum olacak. Ancak işler tamamen değişmeyecek. Eminim ki Lewis Hamilton hala favori olan isim olacak." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler