Leclerc: "Ferrari pilotu olacağımı ilk öğrendiğimde inanamadım"

09.08.2021 - 13:30 | Son Güncellenme: 09.08.2021 - 14:19

Formula 1'in genç ve yetenekli pilotların başında gelen Charles Leclerc, hayalini kurduğu takım olan Scuderia Ferrari'de olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Leclerc: "Ferrari pilotu olacağımı ilk öğrendiğimde inanamadım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'e gelecek yıllarda damga vurması beklenen Ferrari'nin genç pilotu Charles Leclerc, hayalini kurduğu takıma 5 yıllığına imza attığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tutkumuz F1'in haberine göre Scuderia Ferrari takımıyla beş yıllık anlaşma yapan Manokolu pilot Leclerc, şu ifadeleri kullandı:

"Hayalim gerçek oldu"

"Ferrari pilotu olacağımı ilk öğrendiğimde inanamadım. Hayalim gerçek oldu. Hayalini kurduğum takıma 5 yıllığına imza attım."

Şansızlıklar peşini bırakmıyor

Ferrari'nin başarısız olduğu döneme denk gelen 23 yaşındaki Leclerc, bu sezon aracıyla bir türlü yıldızı barışamadı. 

Kendi ülkesinde yarışta start alamadı

2021 Formula 1 Şampiyonası'nın beşinci yarışı olan Monako GP'ye ilk sırada başlayan Ferrari pilotu Leclerc, vites kutusunda ve aracın şaftında yaşadığı sorun nedeniyle pole pozisyonunu almasına rağmen kendi ülkesindeki yarışta start alamamıştı.

Monakolu pilot, kendi ülkesinde yapılan yarışı kaçırmasının onun için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ve özellikle de Mercedes ve Red Bull'un domine ettiği bir sezonda yarış kazanmanın onun için mükemmel bir motivasyon kaynağı olacağını düşündüğünü ifade etmişti.

Macaristan GP'de Stroll, Leclerc'e çarptı

Geçtiğimiz hafta koşulan Macaristan GP'de ise Aston Martin pilotu Lance Stroll, ikinciliğe yükselecek gibi görünen Ferrari pilotu Charles Leclerc'e çarptı ve genç pilotun yarışa veda etmesine sebep oldu.

Charles Leclerc'in Formula 1 kariyeri

2019 yılında Scuderia Ferrari takımıyla Formula 1'e adım atan 23 yaşındaki genç pilot Charles Leclerc, ilk sezonunu 264 puanla 4. olarak eski takım arkadaşı Sebastian Vettel'in bir sıra önünde tamamlamayı başardı. Kariyerinde toplam 65 yarışa katılan Leclerc, 12 kez podyum sevinci yaşadı ve 9 kez pole pozisyonu kazandı. Bu sezon 80 puanla 7. sırada bulunan Leclerc, takım arkadaşı Carlos Sainz Jr.'un bir sıra gerisinde.

Senin için hazırladığımız haberler