NBA Haberleri | LeBron James'den Alperen Şengün'e büyük övgü

20.11.2023 - 11:07 | Son Güncellenme: 20.11.2023 - 11:22

NBA'de Los Angeles Lakers - Houston Rockets maçına damga vuran Alperen Şengün'e, dünya yıldızı LeBron James'den büyük övgü geldi.

NBA Haberleri | LeBron James'den Alperen Şengün'e büyük övgü

AJANSSPOR - HABER

NBA'de normal sezonun heyecanı devam ediyor. Bu gece Alperen Şengün'ün de formasını giydiği Houston Rockets, deplasmanda LeBron James'li Los Angeles Lakers'a konuk oldu. Son saniyesine kadar başa baş geçen mücadeleyi 105-104'lük skorla kazanan LA Lakers oldu. Maça damga vuran isimler se LeBron James ve Alperen Şengün oldu.

Karşılaşma sonrası LeBron James, milli oyuncumuza övgüler dizdi.

LeBron James, takımına galibiyeti getirdi

Karşılaşmanın son saniyeleri büyük çekişmeye sahne oldu. Bitime 4 saniye kala konuk ekip, Alperen'in basketiyle skoru 104-104'e getirdi. İki saniye sonra faul çizgisine gelen ve atışlardan birini sayıya çeviren LeBron James, takımına galibiyeti getirdi.

LeBron James'den 37 sayı

LeBron James'in 37 sayı, 6 ribaunt, 8 asistle galibiyete katkı sağladığı Lakers'ta, Anthony Davis 27 sayı, 10 ribaunt, Austin Reaves 17 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle oynadı.

Alperen Şengün'den 2000 sayısı

Bu sezon dikkat çeken bir performans ortaya koyan Houston Rockets'ın yıldızı Alperen Şengün; NBA tarihinde 2000 sayı, 1000 ribaund, 500 asiste en genç ulaşan pivot olmayı başardı.

Maçın bitimine son 5 saniye kala potaya giden Alperen Şengün, LeBron James'in üzerinden zor bir sayı bularak dikkat çekti.

LeBron James: "Alperen Şengün, gerçekten iyi bir genç oyuncu"

Karşılaşma sonrası LeBron James, "Bence Alperen Şengün, kendini her maçta daha da rahat hissediyor. Ona güveniyorlar. Takımı için kesinlikle iyi bir parça. Sırtı dönük oynayabiliyor, top hakimiyeti iyi, harika bir saha görüşü var... O gerçekten iyi bir genç oyuncu." dedi.

NBA efsanelerden de Alperen'e övgüler

Öte yandan NBA efsaneleri Paul Pierce ve Kevin Garnett da programlarında yaptıkları açıklamalarla Alperen Şengün'e övgülerde bulundular. Boston Celtics'te uzun yıllar beraber oynayan ikiliden Paul Pierce, Alperen'in performansının geçici olmadığını vurgulayarak, "Alperen esaslı bir oyuncu, performansı geçici değil" ifadelerini kullandı.

Kevin Garnett ise Milli yıldızın değerinin bilinmediğini belirterek, Şengün gerçekten iyi, tam bir underrated (değeri bilinmeyen oyuncu)" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler