Latrell Sprewell: "İnsanlar Bana Kötü Çocuk Dediler Ama Bu Doğru Değil"

24.10.2022 - 23:21 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 23:27

Basketbol haberleri. NBA ekiplerinden New York Knicks’in eski oyuncusu Latrell Sprewell kendisinin kötü itibarı hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Latrell Sprewell: "İnsanlar Bana Kötü Çocuk Dediler Ama Bu Doğru Değil"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) Doğu Konferansı ekiplerinden New York Knicks’in başarılı eski oyuncusu Latrell Sprewell yeni açıklamaları ile dikkat çekti. 52 yaşındaki Amerikalı eski basketbolcu insanların kendisini kötü olarak damgaladığını ama bunun doğru olmadığını söyledi.

"Göründüğümden farklı biriyim"

Kendisi hakkında sürekli ‘kötü çocuk’ söylemlerinde bulunulmasından rahatsız olan Latrell Sprewell gerçekte insanların düşündüğü gibi biri olmadığını şu sözlerle anlattı: "Geceleri mışıl mışıl uyuyorum ve onların düşündüğü gibi biri olmadığımı da biliyorum. İnsanlar benim bir tutum sorunum olduğunu söyleyip duruyorlar ama benim böyle bir problemim yok. İnsanlara da böyle bir sorun yaşamadığımı anlatmaya çalıştım. Ben hep saha dışında farklı bir insan oldum."

"Kızımın kulağı tamamen kopmuştu"

Eski basketbolcu Sprewell’in kızı 1993 yılında kendi pitbulları tarafından saldırıya uğramış ve sağ kulağından ciddi şekilde yaralanmıştı. Kızının kendi köpekleri tarafından saldırıya uğramasını kabullenemediğini söyleyen eski NBA yıldızı ise 6 yıl sonra bu konuda şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu konuda artık konuşabilirim, biliyorsunuz artık biraz zaman geçti. O zaman insanların neler olduğunu öğrenmesini istemedim. Çünkü kızımın sağ kulağı tamamen alındı ve hayatımızda çok fazla şey oluyordu."

İlgini Çekebilir
Kara Kartal 1'den DÜŞTÜ!
Habere Git

"Yaşananlar ailem için çok zordu"

Yaşananlar ailem için çok zordu. Ve maalesef ki köpeği uyutmak zorunda kaldım. Bu çok ciddi bir konuydu. Bu yüzden medyanın hastanenin önüne gidip orda toplanmasını ve kameraların bizim yüzümüzü yakalamaya çalışmasını istemedim. Sadece yalnız kalmamız gerektiğini düşündüm. Çünkü biliyorsunuz, kızım ölümüne korkmuştu. Bu yüzden medyanın kızımı o noktada rahat bırakmasını istedim. Köpeğimizi çok seviyordum ama olanlardan sonra onu geri kabul edemedim." 

Baş antrenörünü boğazladı

Latrell Sprewell kızının yaşadığı saldırının ardından 1 Aralık 1997’de Oakland’da Warriors antrenmanı esnasında baş antrenör Peter John Carlesimo’ya saldırması ile gündeme geldi. Antrenman sırasında Carlesimo, Sprewell'e daha keskin paslar yapması için bağırdığında Sprewell, eleştiri havasında olmadığını söyledi ve koça mesafesini korumasını söyledi. Carlesimo ise eski basketbolcuya yaklaştı ve Sprewell onu öldürmekle tehdit ederek boğazından tutarak geriye doğru sürükledi. Antrenmanda bulunan diğer sporcular ve yardımcı antrenörler olaya müdahale edene kadar Sprewell, baş antrenörü neredeyse 10 saniye boyunca boğdu. 20 dakika sonra duş alıp üstünü değiştirerek sahaya döndü ve baş antrenöre tekrar vurmaya çalıştı fakat yardımcı antrenörler Sprewell’i sürükleyerek Carlesimo’dan uzaklaştırıldı.

İlk kavgası değildi

1997’de antrenman sırasında baş antrenörü ile yaşadığı olay 52 yaşındaki eski basketbolcunun karıştığı ilk şiddet dolu olay değildi. Latrell Sprewell 1995 yılında da takım arkadaşı Jerome Kersey ile kavga etti ve Kersey’i silahla geri dönmekle tehdit etti. 1993 yılında Byron Houston ile kavga etti. 

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Valerien Ismael kendi kendine beni gönderin diyor"
Habere Git

NBA’in en uzun uzaklaştırmasını aldı

4 Aralık 1997’de ise Latrell Sprewell, Amerikan Basketbol Ligi tarafından kargaşa çıkardığı için 10 maç ceza aldı. Warriors çıkan bu kargaşanın ardından Sprewell ile olan 3 yıl ve 23,7 milyon dolar içerikli sözleşmesinin kalanını iptal ettiğini duyurdu ve NBA eski basketbolcuyu 1 yıllığına askıya aldı. 52 yaşındaki Amerikalı basketbolcu ise bu kararı mahkemeye taşıdı ve sözleşme iptali kararını bozdurdu fakat lig tarafından sezonun geri kalanında ücretsiz olarak askıya alındı. Sprewell’in askıya alındığı bu maçların sayısı ise 68’e ulaştı ve eski basketbolcu Ron Artest 2004-2005 sezonunda 86 maçlık uzaklaştırma cezası alana kadar ligin en uzun uzaklaştırma cezası alan oyuncusu oldu. 

6 ay ev hapsi ile cezalandırıldı

Latrell Sprewell, NBA tarafından aldığı uzaklaştırma cezasının ardından ise 1998’de Kaliforniya’da bir çifti arabası ile yaraladı. Bu kazanın ardından 6 ay ev hapsi cezası alan Sprewell, dikkatsiz araba kullandığı yönündeki suçlamaya itiraz etmedi ve ev hapsi cezası 3 aya düşürüldü. 

"Asla kolay demedim"

Latrell Sprewell, 1999’da New York Post için açıklamalarda bulunan eski yıldız ev hapsi cezasının neden hiçbir zaman kolay olmadığını şu sözlerle belirtmişti: "Zor oldu. Asla kolay olduğunu söyleyemem. 'Hey, eğer bunu atlatırsam bilirsin, her şeyin üstesinden gelebilirim' dedim ve başımı dik tuttum. Hayatımda bu noktaya kadar kızımla yaşadıklarım dışında hiçbir şey o olaydan daha kötü olmadı. Bu yüzden iyi olduğumu düşünüyorum."

"Dedikleri gibi olsaydım ailem olmazdı"

Hakkında çıkan ve davranış problemleri olduğu yönündeki söylemler hakkında konuşan eski NBA yıldızı söylenenleri şu sözlerle yalanlamıştı: "Eğer söyledikleri gibi biri olsaydım sanırım kızımla sorunlarım olurdu. Ve bunun gibi şeyler, bilirsiniz. Çocuklarımı ya da başka bir şeyi kırmıyorum. Onlarla konuşmaya çalışıyorum. Saha dışında tamamen farklı bir insanım. Öyle olmasam bir ailem olmazdı. Ben saha dışında tamamen farklıyım. Sanki ışıklar açıkken farklı bir bölgedeyim. Saldırı modundayım. Tüm amacım sadece kazanmak ve takımın kazanmasına yardımcı olmak için elimden gelen her şeyi yapmak."

NBA’de Latrell Sprewell 

Amerikan Basketbol Ligi kariyeri boyunca Golden State Warriors, New York Knicks ve Minnesota Timberwolves formaları giyen Latrell Sprewell NBA’de 913 maçta forma giydi. Sahada olduğu maçlarda 38,6 dakika süre ortalaması yakalayan Amerikalı eski basketbolcunun ortalamaları ise şu şekilde: 18,3 sayı, 4 asist, 4,1 ribaunt, 1,4 top çalma ve 0,4 blok. 

Senin için hazırladığımız haberler