Formula 1 Haberleri | Lando Norris, Amerika GP'de dalya diyecek

17.10.2023 - 17:32 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 18:00

McLaren’in İngiliz pilotu Lando Norris, bu hafta sonu gerçekleşecek olan Amerika Grand Prix’sinde Formula 1’deki 100’üncü yarışına çıkacak. İşte detaylar…

Formula 1 Haberleri | Lando Norris, Amerika GP'de dalya diyecek

AJANSSPOR - HABER

Formula 1, 2023 Şampiyonasının 18. ayağı için bu sezon 2. kez Amerika'ya geliyor. McLaren’in İngiliz pilotu Lando Norris, bu hafta sonu gerçekleşecek olan Amerika Grand Prix’sinde Formula 1’deki 100’üncü yarışına çıkacak.

Norris'in hedefi; 100. yarışta podyum

Formula 1 takımlarından McLaren’in pilotu Lando Norris, Amerika Grand Prix’sinde podyumu amaçlıyor. Formula 1’de son iki yarışta da çifte podyum yakalayan McLaren, yine çifte podyumu istiyor. 23 yaşındaki pilot, Formula 1 kariyenin 100’üncü yarışında podyumda olmak istediğini ve kalan yarışlarda da takım için en iyi sonuçları almak istediğini vurguladı. 

Bu sezon 5 kez podyuma çıktı

23 yaşındaki başarılı pilot, Formula 1’deki 5’inci sezonunda 100’üncü Grand Prix’sine çıkmaya hazırlanıyor. Bu sezon 5 kez podyuma çıkan Lando Norris, 6’ncı podyumunu 100’üncü yarışında almayı hedefliyor. Formula1 com'a konuşan Norris, “ABD GP, her zaman eğlenceli bir hafta sonuydu ve bu yıl hem McLaren hem de Formula 1’deki 100’üncü yarışım olacağı için ekstra özel olacak.” ifadesini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Formula 1 tarihinin en hızlısı: McLaren
Habere Git

McLaren, Aston Martin'i yakaladı

Woking merkezli ekip McLaren ise sezon başında kötü performans sergilerken, sezonun ortasından itibaren ivmelerini yukarıya doğru çekmeyi başardı. Son iki Grand Prix’de de çifte podyum alan ve sprint yarışında da galip gelen McLaren, 219 puanla markalar sıralamasında 5’inci sırada yer alıyor. 4’üncü sıradaki Aston Martin ile farkı 11’e indiren takım, sezon sonunda rakiplerini geçmek istiyor.

Oscar Piastri: "Amerika GP'yi sabırsızlıkla bekliyorum"

McLaren’in bir başka genç ve çaylak pilotu Oscar Piastri, Formula 1’deki ilk sezonunda adından sıkça söz ettiriyor. Piastri, bu sezon 2 kez podyuma çıktı ve Katar’daki sprint yarışını kazanan pilot oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Piastri, “Katar'da unutulmayacak bir hafta sonu geçirdik. Arka arkaya podyumlar alıp, sprint yarışını kazandık. Son birkaç yarış harika geçti ve bir Formula 1 pilotu olarak ilk kez Amerika GP'sini deneyimlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler